Prajitura cu capsuni si martipan
IMG_8920
Blat :
200 g unt
200 g zahar
un praf sare
4 oua
125 g amidon alimentar
125 g faina
2 lgt praf de copt
 
5-6 lg gem de capsuni
300 g martipan (de la Dr.Oetker)
50 g zahar pudra
 
Crema :
250 g smantana fermentata , acra
sucul de la 1 lamaie medie
100 g zahar
300 ml smantana pentru frisca
1/2 plic gelatina (5g)
80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
700 g capsuni proaspete
 
Decor :
ciocolata alba rasa
 
Mod de preparare :
       Blat : intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul si sarea. Adaugam ouale pe rand, si la final faina amestecata cu praful de copt si amidonul alimentar. Coacem compozitia in forma de copt (23*35 cm) . Lasam blatul sa se raceasca, apoi il ungem cu gem de capsuni.
Martipanul il framantam putin cu zaharul pudra, il asezam pe o hartie de copt si il intindem cu sucitorul de dimensiunea blatului. Cu ajutorul hartiei de copt il asezam peste blatul uns cu gem.
 
IMG_8876
IMG_8878
IMG_8880 IMG_8884
IMG_8887
       Crema : gelatina o hidratam in 30 ml apa circa 10 min (eu am folosit 10 g gelatina, adica 1 plic hidratata in 60 ml apa rece.), apoi o topim pe foc mic; smantana fermentata impreuna cu zaharul si sucul de lamaie stors le mixam putin. In gelatina topita adaugam 2-3 linguri din smantana dulce, apoi incorporam restul. Omogenizam si dam la frigider pentru 20 minute.
       Smantana pentru frisca o mixam spuma, apoi adaugam zaharul pudra. Peste ea incorporam smantana de la frigider.
 
IMG_8888
 
       Capsunile le spalam bine si le taiem in 4 , apoi le adaugam peste crema de mai sus. Le amestecam cu o lingura.
 
IMG_8889
 
       Crema obtinuta o intindem peste martipan. Eu am pus marginea formei in jurul blatului, apoi am intins crema.
 
IMG_8891
 
         Am lasat prajitura de seara pana dimineata la frigider, apoi am scos-o din forma si am ras ciocolata alba.
 
IMG_8895 IMG_8896
IMG_8900
IMG_8922
 
Super buna ! Delicioasa si usoara ! 🙂
Spor la incercat !
 
Sursa : http://www.laurasava.ro/2012/05/29/prajitura-cu-capsuni/
 
 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...