Prajitura cu capsuni,ciocolata si crema de lapte

DSC_0088

Blat :

6 oua

6 lg zahar

4 lg lapte

5 lg faina

2 lg cacao

1 plic praf de copt (10 g)

80 g ciocolata neagra (75%)

 

Crema :

600 ml lapte

6 lg amidon alimentar

150 g zahar

250 g unt (80%)

1 fiola esenta de vanilie

500 g capsuni

 

Glazura :

250 g ciocolata neagra

80 ml smantana pentru frisca (35%)

 

Mod de preparare :

   Blat : intr-un castron mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam ciocolata topita, laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. La sfarsit incorporam albusurile spuma. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem compozitia in tava mare de la aragaz (40*45 cm) sau 2 blaturi in tava 25*35 cm, tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute.

DSC_0005 DSC_0006 DSC_0010

Crema : amestecam zaharul cu amidonul, apoi adaugam laptele rece treptat. Punem craticioara pe foc mic, amestecand mereu pana cand obtinem o budinca groasa. Luam de pe foc, acoperim cu folie alimentara budinca , apoi o lasam sa se raceasca.

DSC_0001

Untul moale de la temperatura camerei il mixam, iar in el adaugam cate o lingura din budinca rece, apoi esenta de vanilie.

DSC_0012       Glazura : ciocolata rupta bucatele impreuna cu smantana pentru frisca le punem intr-o craticioara cu fund dublu de inox, pe foc mic, amestecand mereu pentru omogenizare. Luam de pe foc si turnam glazura peste prajitura.

Asamblare : 1/2 blat- 1/2 crema- capsuni bucatele-1/2 crema-1/2 blat-glazura.

DSC_0013 DSC_0014

DSC_0024

Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi o feliem cu un cutit trecut prina apa fierbinte, sters de apa.

DSC_0088

 

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa : http://www.haisagatim.ro/2015/05/prajitura-cu-capsuni-ciocolata-si-crema-de-lapte.html

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...