Prajitura cu capsuni,ciocolata si crema de lapte
Blat de cacao :
6 oua
6 lg zahar
4 lg lapte
5 lg faina
2 lg cacao
1 plic praf de copt (10 g)
80 g ciocolata neagra (75%)
Crema de lapte :
600 ml lapte
6 lg amidon alimentar
150 g zahar
250 g unt (80%)
1 fiola esenta de vanilie
500 g capsuni
Glazura de ciocolata :
250 g ciocolata neagra
80 ml smantana pentru frisca (35%)
Mod de preparare :
Blat de cacao : intr-un castron mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam ciocolata topita, laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. La sfarsit incorporam albusurile spuma. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem compozitia in tava mare de la aragaz (40*45 cm) sau 2 blaturi in tava 25*35 cm, tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute.
Crema de lapte : amestecam zaharul cu amidonul, apoi adaugam laptele rece treptat. Punem craticioara pe foc mic, amestecand mereu pana cand obtinem o budinca groasa. Luam de pe foc, acoperim cu folie alimentara budinca , apoi o lasam sa se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam, iar in el adaugam cate o lingura din budinca rece, apoi esenta de vanilie.
Glazura : ciocolata rupta bucatele impreuna cu smantana pentru frisca le punem intr-o craticioara cu fund dublu de inox, pe foc mic, amestecand mereu pentru omogenizare. Luam de pe foc si turnam glazura peste prajitura.
Asamblare : 1/2 blat cacao – 1/2 crema lapte – capsuni bucatele – 1/2 crema lapte – 1/2 blat cacao – glazura ciocolata.
Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi o feliem cu un cutit trecut prina apa fierbinte, sters de apa.
Spor la prajiturit !! 🙂
Mii de multumiri Amalia pentru aceasta reteta absolut delicioasa .
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu capsuni :
0 Comentarii