Prajitura cu capsuni, cacao si crema de vanilie

Blat cacao :

6 oua

200 g zahar

200 ml iaurt gras

100 ml ulei

1 plic praf de copt (10 g)

un praf de sare

esenta de vanilie

200 g faina

2 lg cacao

 

200 g capsuni

 

Crema vanilie :

4 galbenusuri

150 g zahar

4 lg faina

400 ml lapte

esenta de vanilie

175 g unt (80%)

 

Decor :

bilute de ciocolata

ciocolata rasa

 

Mod de preparare :

Blat cacao : mixam galbenusurile cu uleiul treptat, apoi adaugam iaurtul si praful de copt stins cu zeama de lamaie si esenta de vanilie. Lasam deoparte.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul , mixand pana se topeste si obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste ea turnam galbenusurile de mai sus, amestecand cu o lingura, apoi faina amestecata cu pudra de cacao (cernute). Omogenizam tot cu lingura, apoi intindem compozitia in tava ( 20*30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Peste compozitia din tava asezam bucatele de capsuni trecute prin putina faina.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute.

 Crema vanilie : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam faina, mixand mai departe, apoi incorporam laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand cu un tel, pana cand crema se ingroasa. Adaugam esenta de vanilie si acoperim cu o folie alimentara.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin , apoi in el adaugam cate o lingura din crema racita.

Intindem crema de vanilie peste blatul rece, iar deasupra presaram bilute de ciocolata.

Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta , sters de apa.

 

Spor la prajiturit !!! 🙂

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...