Prajitura cu capsuni, cacao si crema de vanilie
Blat cacao :
6 oua
200 g zahar
200 ml iaurt gras
100 ml ulei
1 plic praf de copt (10 g)
un praf de sare
esenta de vanilie
200 g faina
2 lg cacao
200 g capsuni
Crema vanilie :
4 galbenusuri
150 g zahar
4 lg faina
400 ml lapte
esenta de vanilie
175 g unt (80%)
Decor :
bilute de ciocolata
ciocolata rasa
Mod de preparare Prajitura cu capsuni, cacao si crema de vanilie :
Blat cacao : mixam galbenusurile cu uleiul treptat, apoi adaugam iaurtul si praful de copt stins cu zeama de lamaie si esenta de vanilie. Lasam deoparte.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul , mixand pana se topeste si obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste ea turnam galbenusurile de mai sus, amestecand cu o lingura, apoi faina amestecata cu pudra de cacao (cernute). Omogenizam tot cu lingura, apoi intindem compozitia in tava ( 20*30 cm) tapetata cu hartie de copt.
Peste compozitia din tava asezam bucatele de capsuni trecute prin putina faina.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute.
Crema de vanilie : intr-o cratita de inox cu fund dublu punem galbenusurile cu zaharul si le mixam, adaugam faina, mixand mai departe, apoi incorporam laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand cu un tel, pana cand crema se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie apoi acoperim cu o folie alimentara.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin , apoi in el adaugam cate o lingura din crema racita pana terminam crema.
Intindem crema de vanilie peste blatul rece, iar deasupra presaram bilute de ciocolata.
Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta , sters de apa.
Spor la prajiturit !!! 🙂
Alte retete cu capsuni :
0 Comentarii