Prajitura cu caise

Ingrediente :
5 oua
300 g zahar
3 lg zahar
8 lg ulei
10 lg apa fiarta
300 g faina
1/2 lgt bicarbonat (sau 1/2 plic praf de copt)
500 g caise proaspete

Decor :
2-3 lg zahar pudra


Mod de preparare :
Mixam intr-un castron ,galbenusurile spuma cu 300 g zahar, adaugam treptat uleiul, apoi apa fiarta, lingura cu lingura, faina amestecata cu praful de copt (eu am folosit bicarbonat si l-am stins cu putin otet).
Separat, in alt castron batem albusurile spuma, adaugam cele 3 linguri de zahar si mixam mai departe pana se topeste zaharul.
Peste compozitia de galbenusuri rasturnam albusurile spuma. Amestecam cu ajutorul unei linguri, prin rasturnare, de jos in sus.
Compozitia obtinuta o intindem intr-o tava (25*35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam jumatati de caise.
Dam prajitura la cuptor pana se coace. Facem testul cu scobitoarea .

„Prajitura cu caise” este o prajitura delicioasa, ieftina si rapida ! Va doresc duminica placuta in continuare!
Reteta o am din caietul cu retete al mamei mele 🙂

9 Comentarii

  1. Adnia

    frumoasa prezentare…dar si prajitura e pe cinste!

    Răspuns
  2. Poliana

    Si eu vreau praji de asta, cred ca e super aromata cu caise! Pup

    Răspuns
  3. Adela Zilahi

    Ce bine arata !! Saptamana trecuta am facut ceva asemanator dar cu mai si caise! Pupici!

    Răspuns
  4. Mihaela

    Ce bunatate de prajitura cu fructe de sezon!!! :-*

    Răspuns
  5. Timea

    Imi plac foarte mult prajiturile simple cu fructe. Si cu caise clar e minunata!

    Răspuns
  6. Blogs

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe „Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...