Prajitura cu caise si vanilie
IMG_9991
Budinca de vanilie:
1 plic budinca de vanilie (40 g)
2 lg zahar
375 ml lapte
 
Blat :
150 g unt
130 g zahar
1 plic zahar vanilat
3 oua mari
200 g faina
1 plic praf de copt 
150 ml smantana
50 g aschii de ciocolata
 
10 caise intregi
 
Decor :
zahar pudra 
 
Mod de preparare :
       Budinca de vanilie : pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic, dar folosind cantitatea de lapte si zahar din reteta noastra. Lasam budinca sa se raceasca, acoperita cu o folie alimentara (pentru a nu face crusta).
 
       Blat : intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat, timp de 5 minute, adaugam ouale pe rand, mixand dupa fiecare circa 30 de secunde, apoi cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu ajutorul unei linguri, adaugam smantana si aschiile de ciocolata. 
 
IMG_9961
IMG_9962
IMG_9963
IMG_9966
 
       Compozitia o intindem intr-o tava dreptunghiulara (20*30 cm) sau intr-o forma rotunda (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt. Cu o lingura asezam gramajoare de budinca rece peste compozitia din tava, apoi jumatati de caise cu scobitura in sus si dam la cuptor, la 180 de grade, circa 40 de minute.
 
IMG_9967
IMG_9968
 
       Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o presaram zahar pudra si o feliem.
 
IMG_9970
 
IMG_9991
 
      O prajitura exceptionala ! 🙂
 
       Mersi Ancuta – http://laancuta.blogspot.ro/2012/07/tarta-cu-caise-si-budinca-de-vanilie.html
 
 
 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
584
3051
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest