Prajitura cu caise si iaurt

DSC_0502

Ingrediente :

6 oua

280 g zahar

80 ml ulei

200 ml iaurt gras

esenta de vanilie

un praf de sare

1 plic praf de copt (10 g)

300 g faina

7 caise coapte + 1 lg rasa faina

 

Decor :

1 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

Spalam caisele si le stergem de apa, apoi le taiem cubulete.

Intr-un castron mixam galbenusurile cu uleiul treptat, adaugam apoi iaurtul si lasam deoparte.

DSC_0489

Separat mixam spuma albusurile cu praful de sare, apoi cu zaharul, mixand circa 10 minute. Peste albusurile spuma adaugam maioneza de mai sus, amestecand cu o lingura, faina amestecata cu praful de copt (cernute). Amestecam in continuare tot cu lingura. Compozitia o intindem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam bucatile de caise peste care am presarat lingura de faina. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul cu scobitoarea.

DSC_0490 DSC_0491 DSC_0493 DSC_0496

Lasam prajitura sa se raceasca, pudram cu zahar pudra si taiem cubulete.

DSC_0502

 

DSC_0577

DSC_0535

 

Spor la prajiturit !!  🙂

 

 

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1207
720
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest