Prajitura cu caise si iaurt

DSC_0502

Ingrediente :

6 oua

280 g zahar

80 ml ulei

200 ml iaurt gras

esenta de vanilie

un praf de sare

1 plic praf de copt (10 g)

300 g faina

7 caise coapte + 1 lg rasa faina

 

Decor :

1 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

Spalam caisele si le stergem de apa, apoi le taiem cubulete.

Intr-un castron mixam galbenusurile cu uleiul treptat, adaugam apoi iaurtul si lasam deoparte.

DSC_0489

Separat mixam spuma albusurile cu praful de sare, apoi cu zaharul, mixand circa 10 minute. Peste albusurile spuma adaugam maioneza de mai sus, amestecand cu o lingura, faina amestecata cu praful de copt (cernute). Amestecam in continuare tot cu lingura. Compozitia o intindem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam bucatile de caise peste care am presarat lingura de faina. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul cu scobitoarea.

DSC_0490 DSC_0491 DSC_0493 DSC_0496

Lasam prajitura sa se raceasca, pudram cu zahar pudra si taiem cubulete.

DSC_0502

 

DSC_0577

DSC_0535

 

Spor la prajiturit !!  🙂

 

 

 

 

Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei Aluat dospit : 250 g faina 3,5 g drojdie uscata (sau 13 g drojdie proaspata) 3 galbenusuri 50 g zahar 150 ml lapte caldut 15 ml ulei esenta de vanilie un praf de sare   gem de caise 300 g   Budinca de gris: 500 ml lapte 50 g zahar...

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni Aluat fraged :  450 g faina 4 galbenusuri 250 g unt rece 80% 1 lgt praf de copt 3 lg zahar pudra   Bezea : 6 albusuri 250 g zahar 60 g budinca de capsuni 50 ml ulei 300 g capsuni proaspete   Decor : zahar pudra   Mod de...

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza Blat : 4 oua 110 g unt topit 450 ml lapte 170 g zahar esenta de vanilie 450 g faina 2+1/2 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu   Umplutura : 180 g unt moale 80% 170 g zahar 1 lgt scortisoara 2 lg faina  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11