Prajitura cu caise si bezea

Aluat :
100 g unt
2 lg zahar pudra
4 galbenusuri
1 cana lapte
1 plic drojdie granulata
300 g faina
500 g caise
Bezea :
4 albusuri
200 g zahar


Mod de preparare :
Pentru aluat : mixam untul cu zaharul pudra, adaugam pe rand cate un galbenus de ou, laptele si faina amestecata cu drojdia granule.

Turnam compozitia in tava (25*35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si o lasam sa stea 1 ora.

Intre timp spalam caisele; dupa ce a trecut 1 ora, scoatem samburii de la caise si le asezam cu miezul in sus, apoi dam tava la cuptor.

Dupa ce s-a copt prajitura o scoatem din cuptor si turnam deasupra bezeaua.

Pentru bezea : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul; aceasta bezea o turnam peste prajitura coapta si mai dam la cuptor pentru 5 minute.

Lasam sa se raceasca si taiem cu un cutit trecut prin apa rece.

Va poftesc sa incercati prajitura pentru ca este suuper super extra buna ! 🙂

Please follow and like us:
error5
fb-share-icon0
fb-share-icon20

3 Comentarii

  1. ophelia1983

    frumusica foc prajitura ta! am facut si eu ceva de genul- isi asteapta insa randul cuminte la postat!

    Răspuns
  2. miremirc

    multumesc ; merita sa o incerci ptr ca este f f f buna.

    Răspuns
  3. Anonymous

    ft bn arata kiar ft ft ft frumoasa

    Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Prăjitură cu caise și bezea – Alexandra’s kitchen - […] Pentru mine, nimic nu ilustreaza mai bine miezul verii ca si caisele zemoase. Parfumul lor copt imbie la moleseala,…
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email5