Prajitura cu cacao si crema de biscuiti

DSC_0708

Blat cacao :

6 oua

6 lg zahar

5 lg faina

2 lg cacao

2 lg ulei

 

Sirop :

200 ml lapte

 

Crema biscuiti :

500 ml smantana pentru frisca (35%)

200 g zahar pudra

200 ml smantana acra (12%)

300 g biscuiti Petite beurre macinati fin

 

Decor :

50 g ciocolata cu lapte rasa

 

Mod de preparare :

   Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, faina cernuta impreuna cu pudra de cacao. Amestecam cu o lingura. Compozitia o coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in  2 .

DSC_0652 DSC_0653 DSC_0654

 Crema biscuiti : smantana pentru frisca o mixam spuma, apoi adaugam zaharul pudra (amestecand cu o lingura), smantana acra si biscuitii macinati fin.

DSC_0655 DSC_0656 DSC_0658

 Asamblare : 1/2 blat insiropat cu lapte-1/2 crema-1/2 blat insiropt cu lapte-1/2 crema-ciocolata rasa.

DSC_0661

Dam prajitura la rece pentru circa 2 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

DSC_0708

DSC_0697

 

O super rapida prajitura !! 🙂  Spor la prajiturit !

Sursa mea : http://www.agendautila.ro/2016/05/prajitura-cu-blat-de-cacao-si-crema-de-biscuiti/

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1214
776
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest