Prajitura cu cacao si crema de biscuiti
Blat cacao :
6 oua
6 lg zahar
5 lg faina
2 lg cacao
2 lg ulei
Sirop :
200 ml lapte
Crema biscuiti :
500 ml smantana pentru frisca (35%)
200 g zahar pudra
200 ml smantana acra (12%)
300 g biscuiti Petite beurre macinati fin
Decor :
50 g ciocolata cu lapte rasa
Mod de preparare :
Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, faina cernuta impreuna cu pudra de cacao. Amestecam cu o lingura. Compozitia o coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 2 .
Crema biscuiti : smantana pentru frisca o mixam spuma, apoi adaugam zaharul pudra (amestecand cu o lingura), smantana acra si biscuitii macinati fin.
Asamblare : 1/2 blat insiropat cu lapte-1/2 crema-1/2 blat insiropt cu lapte-1/2 crema-ciocolata rasa.
Dam prajitura la rece pentru circa 2 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.
O super rapida prajitura !! 🙂
Spor la prajiturit !
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu biscuiti :
0 Comentarii