Prajitura cu budinca si branza

Prajitura cu budinca si branza

Prajitura cu budinca si branza

Blat :

5 oua

150 g zahar

4 lg apa fiarta

50 g amidon alimentar

50 g faina

50 g cocos

20 g cacao

 

Budinca de vanilie :

1 plic budinca de vanilie (40 g)

400 ml lapte

3 lg zahar

 

Crema de branza :

500 g branza de vaci grasa

4 lg smantana

150 g zahar

esenta de vanilie

250 ml frisca lichida

 

1 lg cacao

 

Mod de preparare Prajitura cu budinca si branza :

 Blat : intr-un castron mixam galbenusurile si zaharul, adaugam apoi apa fiarta treptat, lingura cu lingura, apoi albusurile mixate spuma cu un praf de sare (amestecam cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus), faina amestecata cu amidonul, pudra de cacao si cocosul. Compozitia o coacem intr-o tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 200 grade Celsius, circa 10-15 minute. Facem testul cu scobitoarea.

DSC_0148 DSC_0149

 Budinca de vanilie : pregatim budinca conform indicatiilor de pe ambalaj, dar folosind cantitatile din reteta. Budinca fierbinte o intindem peste blatul racit.

Crema de branza : amestecam branza de vaci cu smantana si zaharul (pentru o textura fina, folosim mixerul vertical), esenta de vanilie si frisca batuta spuma .

DSC_0151

Intindem uniform crema de branza peste budinca de vanilie rece, apoi dam la frigider prajitura minim 2 ore. Pudram cu cacao .Feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta .

Prajitura cu budinca si branza

Prajitura cu budinca si branza

Prajitura cu budinca si branza

Prajitura cu budinca si branza

 

O prajitura excelenta ! 🙂

Spor la prajiturit!

Sursa mea : Florin (stie el care  🙂  )

 

Alte retete cu crema de branza :

Prajitura cu mere si branza

Tort cu branza si jeleu de fructe

Tort cu branza de vaci

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...