Blat :
5 oua
150 g zahar
4 lg apa fiarta
50 g amidon alimentar
50 g faina
50 g cocos
20 g cacao
Budinca de vanilie :
1 plic budinca de vanilie (40 g)
400 ml lapte
3 lg zahar
Crema de branza :
500 g branza de vaci grasa
4 lg smantana
150 g zahar
esenta de vanilie
250 ml frisca lichida
1 lg cacao
Mod de preparare :
Blat : intr-un castron mixam galbenusurile si zaharul, adaugam apoi apa fiarta treptat, lingura cu lingura, apoi albusurile mixate spuma cu un praf de sare (amestecam cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus), faina amestecata cu amidonul, pudra de cacao si cocosul. Compozitia o coacem intr-o tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 200 grade Celsius, circa 10-15 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Budinca de vanilie : pregatim budinca conform indicatiilor de pe ambalaj, dar folosind cantitatile din reteta. Budinca fierbinte o intindem peste blatul racit.
Crema de branza : amestecam branza de vaci cu smantana si zaharul (pentru o textura fina, folosim mixerul vertical), esenta de vanilie si frisca batuta spuma .
Intindem uniform crema de branza peste budinca de vanilie rece, apoi dam la frigider prajitura minim 2 ore. Pudram cu cacao .Feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta .
O prajitura excelenta ! 🙂
Spor la prajiturit!
Sursa mea : Florin (stie el care 🙂 )
0 Comentarii