Prajitura cu budinca si branza

DSC_0211

Blat :

5 oua

150 g zahar

4 lg apa fiarta

50 g amidon alimentar

50 g faina

50 g cocos

20 g cacao

 

Budinca de vanilie :

1 plic budinca de vanilie (40 g)

400 ml lapte

3 lg zahar

 

Crema de branza :

500 g branza de vaci grasa

4 lg smantana

150 g zahar

esenta de vanilie

250 ml frisca lichida

 

1 lg cacao

 

Mod de preparare :

 Blat : intr-un castron mixam galbenusurile si zaharul, adaugam apoi apa fiarta treptat, lingura cu lingura, apoi albusurile mixate spuma cu un praf de sare (amestecam cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus), faina amestecata cu amidonul, pudra de cacao si cocosul. Compozitia o coacem intr-o tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 200 grade Celsius, circa 10-15 minute. Facem testul cu scobitoarea.

DSC_0148 DSC_0149

 Budinca de vanilie : pregatim budinca conform indicatiilor de pe ambalaj, dar folosind cantitatile din reteta. Budinca fierbinte o intindem peste blatul racit.

Crema de branza : amestecam branza de vaci cu smantana si zaharul (pentru o textura fina, folosim mixerul vertical), esenta de vanilie si frisca batuta spuma .

DSC_0151

Intindem uniform crema de branza peste budinca de vanilie rece, apoi dam la frigider prajitura minim 2 ore. Pudram cu cacao .Feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta .

DSC_0152 DSC_0154 DSC_0187

DSC_0211

O prajitura excelenta ! 🙂

Spor la prajiturit!

Sursa mea : Florin (stie el care  🙂  )

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...