Prajitura cu budinca de capsuni

Blat cocos : 

5 oua

5 lg zahar

3 lg ulei

5 lg faina

5 lg cocos

1 lgt praf de copt

Blat banane :

3 oua

150 g zahar

75 ml ulei

3 banane mici

225 g faina

esenta de vanilie

1 plic praf de copt (10 g)

Crema :

2 plicuri budinca de capsuni (2×40 g)

800 ml lapte

8 lg zahar

225 g unt (80%)

Mod de preparare :

        Crema : budinca o pregatim conform instructiunilor de pe plic, dar folosind ingredientele noastre din reteta. Acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si in el adaugam cate 1 lg din budinca racita. Crema obtinuta o impartim in 4.

Blat cocos : mixam albusurile , adaugam zaharul, mixand bine, apoi galbenusurile frecate cu uleiul, iar la urma faina amestecata cu cocosul si praful de copt. Amestecam cu o lingura. Intindem compozitia in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul rece il taiem in 2.

Blat banane : mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie, pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul treptat, bananele terciuite , apoi faina amestecata cu praful de copt.

Asamblare : 1/2 blat banane-1/4 crema-1/2 blat cocos-1/4 crema-1/2 blat cocos-1/4 crema-1/2 blat banane-cocos.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi feliem si servim.

Spor la prajiturit ! 🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...