
Blat cocos :
5 oua
5 lg zahar
3 lg ulei
5 lg faina
5 lg cocos
1 lgt praf de copt
Blat banane :
3 oua
150 g zahar
75 ml ulei
3 banane mici
225 g faina
esenta de vanilie
1 plic praf de copt (10 g)
Crema :
2 plicuri budinca de capsuni (2×40 g)
800 ml lapte
8 lg zahar
225 g unt (80%)
Mod de preparare :
Crema : budinca o pregatim conform instructiunilor de pe plic, dar folosind ingredientele noastre din reteta. Acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si in el adaugam cate 1 lg din budinca racita. Crema obtinuta o impartim in 4.


Blat cocos : mixam albusurile , adaugam zaharul, mixand bine, apoi galbenusurile frecate cu uleiul, iar la urma faina amestecata cu cocosul si praful de copt. Amestecam cu o lingura. Intindem compozitia in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul rece il taiem in 2.




Blat banane : mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie, pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul treptat, bananele terciuite , apoi faina amestecata cu praful de copt.





Asamblare : 1/2 blat banane-1/4 crema-1/2 blat cocos-1/4 crema-1/2 blat cocos-1/4 crema-1/2 blat banane-cocos.



Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi feliem si servim.




Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii