Prajitura cu branza si prune
IMG_1321

Blat :
4 oua
200 g zahar
7 lg ulei
300 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
50 ml lapte

Crema :
250 g branza de vaci (eu am folosit branza grasa Milli)
100 g zahar
2 albusuri

500 g prune
2 lg zahar

Decor :
3-4 lg zahar pudra

Mod de preparare :
Blat : intr-un castron mixam albusurile spuma, adaugam zaharul treptat, galbenusurile pe rand, laptele, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam in tava dreptunghiulara (24*36 cm), in care am asezat hartie de copt.

Lasam deoparte si pregatim crema .

Spalam prunele, le desfacem in 2 si scoatem samburii. Stergem surplusul de apa de pe prune cu ajutorul unui prosop de hartie.

Crema : albusurile le mixam spuma tare, adaugam 50 g zahar si lasam deoparte.
Separata, in alt castron mixam branza de vaci cu 50 g zahar. Cele 2 compozitii le amestecam cu o lingura, prin rasturnare, de jos in sus.

Aceasta crema o intindem cu lingura peste blatul din tava .

Deasupra asezam jumatati de prunem din loc in loc, apoi presaram peste ele cele 2 linguri de zahar .

Dam la cuptor pentru 30 de minute.

Lasam sa se raceasca , presaram zahar pudra deasupra ,taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si servim.

Absolut delicioasa !
Sursa mea de inspiratie.

Pe deplin merita inceracata.

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. Dana

    Frumusica foc si cred ca si delicioasa!

    Răspuns
  2. Mirela Goleanu

    Multumesc mult ! Este delicioasa …. dar trebuie sa o incerci ca sa ma crezi 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10