Prajitura cu branza si nuci
Blat nuci :
5 oua
100 g nuci macinate
150 g zahar
80 g faina
50 g amidon alimentar
1 lgt praf de copt
80 ml ulei
Blat branza :
6 oua
250 g zahar
125 g unt (80%)
600 g branza de vaci grasa
1/2 lg faina
1/2 lg amidon alimentar
1 lgt praf de copt
Crema :
500 ml lapte
5 lg faina
1 fiola esenta de vanilie
200 g zahar pudra
250 g unt (80%)
Mod de preparare Prajitura cu branza si nuci :
Blat nuci : intr-un castron mixam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza. Peste ele adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Albusurile le mixam spuma, adaugam apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Din bezea luam cate 1-2 linguri si adaugam peste compozitia de mai sus. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare, apoi mai adaugam cate 2 linguri, amestecam si tot asa pana terminam bezeaua. Coacem blatul cu nuci in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, circa 30 minute.
Blat branza : untul il mixam cu zaharul, circa 2-3 minute, adaugam cate un galbenus, mixand bine, apoi branza de vaci, faina amestecata cu amidonul si praful de copt (cernute) si la urma albusurile spuma. Coacem in aceeasi tava ca si blatul cu nuci, la 180 grade Celsius, circa 35-40 minute.
Crema : faina o amestecam cu laptele rece , apoi punem pe foc ca sa se ingroase ca o budinca. Amestecam mereu pentru a nu se prinde . Luam de pe foc si acoperim budinca cu o folie alimentara. Lasam sa se raceasca. Untul il mixam putin, apoi adaugam zaharul pudra, mixand pana devine spumos. Adaugam cate 1 lingura din budinca racita si esenta de vanilie.
Asamblare : blat nuci – 1/2 crema – blat branza – 1/2 crema – decor (nuci macinate, ciocolata alba rasa, bombonele colorate…)
Punem prajitura la rece pentru minim 3 ore, apoi taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte si sters de apa.
Super prajitura !! Spor la prajiturit !! 🙂
Alte retete cu branza de vaci :
Cred ca cele mai gustoase si aspectuoase prajituri de casa le-am vazut pe blogul tau. Te felicit pentru taent si pentru simtul estetic!
Multumesc frumos ! 🙂
buna, cred ca la blatul de nuci, amidonul din lista de ingrediente nu trebuie pus? pt ca mi a iesit un cocolos in loc de ceva mai fluid cum cred ca ar fi trebuit sa fie… am mai adaugat apa si am reusit astfel sa incorporez si bezeaua, astept sa vad ce scot din cuptor
alte retete testate de pe site au iesit delicioase asa ca multumesc!
poate ati gresit la cantarit…