Prajitura cu branza si nuci

DSC_0281

Blat nuci :

5 oua

100 g nuci macinate

150 g zahar

80 g faina

50 g amidon alimentar

1 lgt praf de copt

80 ml ulei

 

Blat branza :

6 oua

250 g zahar

125 g unt (80%)

600 g branza de vaci grasa

1/2 lg faina

1/2 lg amidon alimentar

1 lgt praf de copt

 

Crema :

500 ml lapte

5 lg faina

1 fiola esenta de vanilie

200 g zahar pudra

250 g unt (80%)

 

Mod de preparare :

 Blat nuci : intr-un castron mixam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza. Peste ele adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Albusurile le mixam spuma, adaugam apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Din bezea luam cate 1-2 linguri si adaugam peste compozitia de mai sus. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare, apoi mai adaugam cate 2 linguri, amestecam si tot asa pana terminam bezeaua. Coacem blatul cu nuci in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, circa 30 minute.

DSC_0222 DSC_0229

 Blat branza : untul il mixam cu zaharul, circa 2-3 minute, adaugam cate un galbenus, mixand bine, apoi branza de vaci, faina amestecata cu amidonul si praful de copt (cernute) si la urma albusurile spuma. Coacem in aceeasi tava ca si blatul cu nuci, la 180 grade Celsius, circa 35-40 minute.

DSC_0227

DSC_0232

Crema : faina o amestecam cu laptele rece , apoi punem pe foc ca sa se ingroase ca o budinca. Amestecam mereu pentru a nu se prinde . Luam de pe foc si acoperim budinca cu o folie alimentara. Lasam sa se raceasca. Untul il mixam putin, apoi adaugam zaharul pudra, mixand pana devine spumos. Adaugam cate 1 lingura din budinca racita si esenta de vanilie.

DSC_0230 DSC_0235

 Asamblare : blat nuci – 1/2 crema – blat branza – 1/2 crema – decor (nuci macinate, ciocolata alba rasa, bombonele colorate…)

DSC_0240

Punem prajitura la rece pentru minim 3 ore, apoi taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte si sters de apa.

DSC_0281

 

DSC_0266

 

Super prajitura !!   Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa : http://www.agendautila.ro/2015/10/prajitura-cu-branza-de-vaci-si-nuci/

4 Comentarii

  1. simonacallas

    Cred ca cele mai gustoase si aspectuoase prajituri de casa le-am vazut pe blogul tau. Te felicit pentru taent si pentru simtul estetic!

    Răspuns
  2. Oana

    buna, cred ca la blatul de nuci, amidonul din lista de ingrediente nu trebuie pus? pt ca mi a iesit un cocolos in loc de ceva mai fluid cum cred ca ar fi trebuit sa fie… am mai adaugat apa si am reusit astfel sa incorporez si bezeaua, astept sa vad ce scot din cuptor
    alte retete testate de pe site au iesit delicioase asa ca multumesc!

    Răspuns
    • miremirc

      poate ati gresit la cantarit…

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
829
1343
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest