Prajitura cu branza si nuci

Prajitura cu branza si nuci

Prajitura cu branza si nuci

 

Blat nuci :

5 oua

100 g nuci macinate

150 g zahar

80 g faina

50 g amidon alimentar

1 lgt praf de copt

80 ml ulei

 

Blat branza :

6 oua

250 g zahar

125 g unt (80%)

600 g branza de vaci grasa

1/2 lg faina

1/2 lg amidon alimentar

1 lgt praf de copt

 

Crema :

500 ml lapte

5 lg faina

1 fiola esenta de vanilie

200 g zahar pudra

250 g unt (80%)

 

Mod de preparare Prajitura cu branza si nuci :

 Blat nuci : intr-un castron mixam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza. Peste ele adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Albusurile le mixam spuma, adaugam apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Din bezea luam cate 1-2 linguri si adaugam peste compozitia de mai sus. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare, apoi mai adaugam cate 2 linguri, amestecam si tot asa pana terminam bezeaua. Coacem blatul cu nuci in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, circa 30 minute.

DSC_0222 DSC_0229

 Blat branza : untul il mixam cu zaharul, circa 2-3 minute, adaugam cate un galbenus, mixand bine, apoi branza de vaci, faina amestecata cu amidonul si praful de copt (cernute) si la urma albusurile spuma. Coacem in aceeasi tava ca si blatul cu nuci, la 180 grade Celsius, circa 35-40 minute.

DSC_0227

DSC_0232

Crema : faina o amestecam cu laptele rece , apoi punem pe foc ca sa se ingroase ca o budinca. Amestecam mereu pentru a nu se prinde . Luam de pe foc si acoperim budinca cu o folie alimentara. Lasam sa se raceasca. Untul il mixam putin, apoi adaugam zaharul pudra, mixand pana devine spumos. Adaugam cate 1 lingura din budinca racita si esenta de vanilie.

DSC_0230 DSC_0235

 Asamblare : blat nuci – 1/2 crema – blat branza – 1/2 crema – decor (nuci macinate, ciocolata alba rasa, bombonele colorate…)

Prajitura cu branza si nuci

Punem prajitura la rece pentru minim 3 ore, apoi taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte si sters de apa.

Prajitura cu branza si nuci

Prajitura cu branza si nuci

 

Super prajitura !!   Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie : 

Prajitura cu branza de vaci si nuci

 

Alte retete cu branza de vaci :

Placinta cu branza de vaci si cartofi

Prajitura cu branza si ciocolata

Prajitura cu branza si ciocolata alba

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. simonacallas

    Cred ca cele mai gustoase si aspectuoase prajituri de casa le-am vazut pe blogul tau. Te felicit pentru taent si pentru simtul estetic!

    Răspuns
  2. Oana

    buna, cred ca la blatul de nuci, amidonul din lista de ingrediente nu trebuie pus? pt ca mi a iesit un cocolos in loc de ceva mai fluid cum cred ca ar fi trebuit sa fie… am mai adaugat apa si am reusit astfel sa incorporez si bezeaua, astept sa vad ce scot din cuptor
    alte retete testate de pe site au iesit delicioase asa ca multumesc!

    Răspuns
    • miremirc

      poate ati gresit la cantarit…

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6