Prajitura cu branza dulce si paine
Ingrediente :
400 g paine
1 l lapte
2 lg zahar
10 oua
12 lg zahar
1 kg branza dulce de vaci
2 lg gris
esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie
Mod de preparare Prajitura cu branza dulce si paine :
Taiem paine cubulete. Peste ele adaugam laptele caldut indulcit cu 2 lg zahar. Amestecam cu grija si lasam putin pana se absoarbe tot laptele. Paine inmuiata in lapte o asezam in tava tapetata cu hartie de copt (26*38 cm).
Separat batem cu un tel ouale si 12 lg zahar, cat sa se omogenizeze, adaugam apoi branza dulce, grisul, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Cu ajutorul mixerului vertical omogenizam compoztita, pe care o turnam peste painea inmuiata in lapte. Scuturam putin tava pentru a se intindem crema uniform.
Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o putem felia.
Spor la prajiturit !
Sursa : finutza mea Geta 🙂 Multumesc pentru reteta delicioasa si rapida !
0 Comentarii