Prajitura cu branza de vaci si capsuni
Blat :
4 oua
5 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
4 lg apa fiarta
4 lg ulei
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat bourbon
50 g ciocolata milka neagra
 
Crema :
250 g branza de vaci
250 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
200 g zahar
1/2 plic gelatina granulata (5 g)
300 g capsuni
 
Glazura :
200 g capsuni
1 plic jeleu rosu (dr. Oetker)
 
Mod de preparare :
Pregatim blatul astfel : mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat bourbon pana se albesc , adaugam apa fierbinte, uleiul si faina amestecata cu cacaoua si praful de copt, iar la sfarsit ciocolata data pe razatoarea mica.
 
 
 
 
 
       Compozitia  obtinuta o turnam in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie pentru copt si o dam la cuptor cca 20 de minute; facem testul cu scobitoarea.
 
 
 
 
 
Pentru crema : amestecam branza de vaci cu zaharul , adaugam mascarpone si smantana pentru frisca batuta cu zaharul pudra; gelatina o hidratam in 50 ml apa timp de 10 minute, apoi o punem pe foc fara sa dea in clocot si o adaugam peste crema de branza.
 
 
 
 
 
La sfarsit adaugam capsunile taiate cubulete si amestecam usor.
  
 
 
Peste blatul copt asezam crema de branza, apoi jumatati de capsuni din loc in loc peste care turnam jeleul rosu ( jeleul se face conform instructiunilor de pe ambalaj ) .
 
 
Este o prajitura racoroasa si delicioasa, specifica acestei perioade a anului cand capsunile sunt coapte.
 
 
 
 
Deliciu cu capsuni ! Spor la prajiturit !! 🙂
 

4 Comentarii

  1. boscodina

    arata tare tare bine! Un adevarat rasfat al papilelor gustative: mascarpone, ciocolata si capsuni , ce sa-ti doresti mai mult ? 🙂

    Răspuns
  2. Iulia

    Frisca se pune batuta sau lichida in compozitia de branza? Galbenusurile se bat cu zaharul sau si albusul impreuna?

    Răspuns
  3. miremirc

    Frisca se pune batuta, ouale intregi.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1186
793
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest