Prajitura cu branza de vaci si capsuni
Blat :
4 oua
5 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
4 lg apa fiarta
4 lg ulei
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat bourbon
50 g ciocolata milka neagra
 
Crema :
250 g branza de vaci
250 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
200 g zahar
1/2 plic gelatina granulata (5 g)
300 g capsuni
 
Glazura :
200 g capsuni
1 plic jeleu rosu (dr. Oetker)
 
Mod de preparare :
Pregatim blatul astfel : mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat bourbon pana se albesc , adaugam apa fierbinte, uleiul si faina amestecata cu cacaoua si praful de copt, iar la sfarsit ciocolata data pe razatoarea mica.
 
 
 
 
 
       Compozitia  obtinuta o turnam in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie pentru copt si o dam la cuptor cca 20 de minute; facem testul cu scobitoarea.
 
 
 
 
 
Pentru crema : amestecam branza de vaci cu zaharul , adaugam mascarpone si smantana pentru frisca batuta cu zaharul pudra; gelatina o hidratam in 50 ml apa timp de 10 minute, apoi o punem pe foc fara sa dea in clocot si o adaugam peste crema de branza.
 
 
 
 
 
La sfarsit adaugam capsunile taiate cubulete si amestecam usor.
  
 
 
Peste blatul copt asezam crema de branza, apoi jumatati de capsuni din loc in loc peste care turnam jeleul rosu ( jeleul se face conform instructiunilor de pe ambalaj ) .
 
 
Este o prajitura racoroasa si delicioasa, specifica acestei perioade a anului cand capsunile sunt coapte.
 
 
 
 
Deliciu cu capsuni ! Spor la prajiturit !! 🙂
 
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. boscodina

    arata tare tare bine! Un adevarat rasfat al papilelor gustative: mascarpone, ciocolata si capsuni , ce sa-ti doresti mai mult ? 🙂

    Răspuns
  2. Iulia

    Frisca se pune batuta sau lichida in compozitia de branza? Galbenusurile se bat cu zaharul sau si albusul impreuna?

    Răspuns
  3. miremirc

    Frisca se pune batuta, ouale intregi.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6