Prajitura cu branza de vaci si capsuni
Blat :
4 oua
5 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
4 lg apa fiarta
4 lg ulei
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat bourbon
50 g ciocolata milka neagra
 
Crema :
250 g branza de vaci
250 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
200 g zahar
1/2 plic gelatina granulata (5 g)
300 g capsuni
 
Glazura :
200 g capsuni
1 plic jeleu rosu (dr. Oetker)
 
Mod de preparare :
Pregatim blatul astfel : mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat bourbon pana se albesc , adaugam apa fierbinte, uleiul si faina amestecata cu cacaoua si praful de copt, iar la sfarsit ciocolata data pe razatoarea mica.
 
 
 
 
 
       Compozitia  obtinuta o turnam in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie pentru copt si o dam la cuptor cca 20 de minute; facem testul cu scobitoarea.
 
 
 
 
 
Pentru crema : amestecam branza de vaci cu zaharul , adaugam mascarpone si smantana pentru frisca batuta cu zaharul pudra; gelatina o hidratam in 50 ml apa timp de 10 minute, apoi o punem pe foc fara sa dea in clocot si o adaugam peste crema de branza.
 
 
 
 
 
La sfarsit adaugam capsunile taiate cubulete si amestecam usor.
  
 
 
Peste blatul copt asezam crema de branza, apoi jumatati de capsuni din loc in loc peste care turnam jeleul rosu ( jeleul se face conform instructiunilor de pe ambalaj ) .
 
 
Este o prajitura racoroasa si delicioasa, specifica acestei perioade a anului cand capsunile sunt coapte.
 
 
 
 
Deliciu cu capsuni ! Spor la prajiturit !! 🙂
 
Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. boscodina

    arata tare tare bine! Un adevarat rasfat al papilelor gustative: mascarpone, ciocolata si capsuni , ce sa-ti doresti mai mult ? 🙂

    Răspuns
  2. Iulia

    Frisca se pune batuta sau lichida in compozitia de branza? Galbenusurile se bat cu zaharul sau si albusul impreuna?

    Răspuns
  3. miremirc

    Frisca se pune batuta, ouale intregi.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu capsuni si nutella

Prajitura cu capsuni si nutella

Prajitura cu capsuni si nutella Blat : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 7 lg faina   Crema nutella : 300 g nutella 120 g migdale prajite macinate   Crema frisca : 660 ml smantana pentru frisca 30% 4 lgt gelatina granulata 80-100 ml apa rece 80 g zahar pudra  ...

Tiramisu cu fistic si frisca

Tiramisu cu fistic si frisca

Tiramisu cu fistic si frisca Ingrediente : 4 galbenusuri 100 g zahar pudra 150 g crema de fistic 500 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 30%   500 g piscoturi 300 ml espresso tare neandulcita 150 g crema fistic cacao fistic crud macinat   Mod de...

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11