Prajitura cu branza de vaci si cacao

Prajitura cu branza de vaci si cacao

Prajitura cu branza de vaci si cacao

 

Blat :
5 oua
1 cana zahar
200 g unt topit
1 cana apa minerala (1 cana suc Fanta)
2 cani faina
2 lg cacao
1 plic praf de copt
2 lg lichior de cafea

Umplutura :
500 g branza de vaci
1 cana zahar
2 oua
coaja rasa de la 1 lamaie
1 plic budinca de vanilie

Decor :
4 lg zahar pudra cu aroma vanilie

 

Mod de preparare Prajitura cu branza de vaci si cacao :

Pentru blat : mixam ouale cu zaharul, adaugam untul topit si racit, apa treptat si la urma faina amestecata cu cacao si praful de copt. La sfarsit punem 2 lg cu lichior de cafea. ii va conferi o aroma deosebita.

Turnam jumatate din compozitie in tava (d=25*35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp pregatim umplutura : mixam ouale cu zaharul, adaugam branza de vaci, plicul de budinca de vanilie si coaja rasa de lamaie.

Scoatem blatul pe jumatate copt din cuptor si turnam umplutura peste el, apoi cealalata jumatate de blat ramasa si dam din nou tava la cuptor . Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica cand este coapta  prajitura.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi cu ajutorul sitei de inox presaram zaharul pudra si portionam pentru a servi aceasta delicioasa prajitura.
De la Mihaela .

Prajitura cu branza de vaci si cacao
Prajitura cu branza de vaci si cacao

Prajitura cu branza de vaci si cacao

Prajitura cu branza de vaci si cacaoPrajitura cu branza de vaci si cacao

Prajitura cu branza de vaci si cacao

 

Va poftesc sa o incercati si va doresc mult spor  🙂

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

7 Comentarii

  1. Cristina

    Arata minunat! aveam in cap un desert dar schimb rapid planurile!

    Răspuns
  2. Licuta Marin

    Foarte frumoasa si cred ca e foarte delicioasa!!Pup!

    Răspuns
  3. mihaela

    ti-a iesit super iar prezentarea este de nota 10.poate scrii si de unde te-ai inspirat :))
    week-end placut banateanco!

    Răspuns
  4. miremirc

    Sursa e trecut-o inainte de ultimele 2 poze !

    Răspuns
  5. Anonymous

    Pt. blat ouale se bat separat? Multumesc

    Răspuns
  6. Mirela Goleanu

    Eu am batut ouale intregi , dar daca doresti poti sa le bati si separat.:)

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7