Prajitura cu branza, cocos si gem de caise

Prajitura cu branza, cocos si gem de caise

Prajitura cu branza, cocos si gem de caise

Blat :

8 oua

8 lg zahar

4 lg ulei

9 lg faina

esenta de vanilie

 

Crema :

500 ml smantana pentru frisca

250 g crema de branza (Philadelphia, Almette…)

1,5 plicuri gelatina granulata (15 g)

160 g zahar pudra cu aroma de vanilie

coaja rasa de lamaie (optional)

 

4-5 lg gem de caise

 

Decor :

70 g unt

2 lg zahar

80 g cocos

 

Mod de preparare Prajitura cu branza cocos si gem de caise :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de vanilie, iar la urma faina cernuta. Amestecam cu o lingura sau spatula. Compozitia o turnam in tava (25×35 cm) tapetata cu faina. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute; facem testul scobitorii.

Blatul rece il taiem in 2.

Crema : punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, apoi o topim la microunde, fara a o lasa sa fiarba.

Crema de branza o amestecam cu zaharul pudra si coaja rasa de lamaie.

Peste ea adaugam gelatina hidratata si topita; omogenizam.

Mixam spuma smantana pentru frisca ( eu am folosit doar 400 ml ) si o adaugam peste crema de branza. Crema obtinuta o intindem peste jumatate de blat. Peste crema punem cel de-al doilea blat.

Decor: intr-o tigaie punem untul si zaharul, amestecand pana se topeste, apoi adaugam cocosul, amestecand mereu pana cand cocosul devine auriu.

Blatul ultim il ungem cu gem de caise, iar peste el punem cocosul de mai sus.

Dam prajitura la rece de seara pana dimineata, apoi o feliem.

Prajitura cu branza, cocos si gem de caise

Prajitura cu branza, cocos si gem de caise

Prajitura cu branza, cocos si gem de caise

Prajitura cu branza, cocos si gem de caise

O prajitura rapida si foarte buna !

Spor la prajiturit !!! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura cu branza gem si cocos

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Claudia

    Attachment

    Foarte bună prăjitura!

    Răspuns
    • miremirc

      Ce bine arata 🙂 Ma bucur ca ai reusit sa incarci poza 🙂 Felicitari !

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10