Prajitura cu branza, cocos si gem de caise
Blat :
8 oua
8 lg zahar
4 lg ulei
9 lg faina
esenta de vanilie
Crema :
500 ml smantana pentru frisca
250 g crema de branza (Philadelphia, Almette…)
1,5 plicuri gelatina granulata (15 g)
160 g zahar pudra cu aroma de vanilie
coaja rasa de lamaie (optional)
4-5 lg gem de caise
Decor :
70 g unt
2 lg zahar
80 g cocos
Mod de preparare Prajitura cu branza cocos si gem de caise :
Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de vanilie, iar la urma faina cernuta. Amestecam cu o lingura sau spatula. Compozitia o turnam in tava (25×35 cm) tapetata cu faina. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute; facem testul scobitorii.
Blatul rece il taiem in 2.
Crema : punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, apoi o topim la microunde, fara a o lasa sa fiarba.
Crema de branza o amestecam cu zaharul pudra si coaja rasa de lamaie.
Peste ea adaugam gelatina hidratata si topita; omogenizam.
Mixam spuma smantana pentru frisca ( eu am folosit doar 400 ml ) si o adaugam peste crema de branza. Crema obtinuta o intindem peste jumatate de blat. Peste crema punem cel de-al doilea blat.
Decor: intr-o tigaie punem untul si zaharul, amestecand pana se topeste, apoi adaugam cocosul, amestecand mereu pana cand cocosul devine auriu.
Blatul ultim il ungem cu gem de caise, iar peste el punem cocosul de mai sus.
Dam prajitura la rece de seara pana dimineata, apoi o feliem.
O prajitura rapida si foarte buna !
Spor la prajiturit !!! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Prajitura cu branza gem si cocos
Attachment
Foarte bună prăjitura!
Ce bine arata 🙂 Ma bucur ca ai reusit sa incarci poza 🙂 Felicitari !