Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata
Blat vanilie :
7 oua
7 lg zahar
3 lg ulei
8 lg faina
esenta de vanilie
Crema ciocolata :
5 galbenusuri
5 lg zahar
5 lg faina
500 ml lapte
80 g ciocolata neagra (85%)
200 g unt (80%)
Mod de preparare Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata :
Blat vanilie : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Peste ea adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de vanilie, treptat, iar la urma adaugam faina. Amestecam cu o spatula cu miscari circulare de jos in sus. Compozitia o turnam in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in 2.
Crema ciocolata : intr-o cratita de inox cu fund dublu punem galbenusurile si zaharul. le amestecam cu un tel, apoi adaugam faina, amestecam din nou, laptele rece si punem cratita pe foc mediua. Amestecam cu telul, pana obtinem o budinca. Luam cratita de pe foc si adaugam ciocolata bucatele. Omogenizam bine, apoi acoperim crema cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din crema racita.
Asamblare : 1/2 blat vanilie-crema ciocolata -1/2 blat vanilie
Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata apoi o feliem cu un cutit cu lama subtire, trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Eu am facut blatul de vanilie doar din 6 oua, dar mi s a parut cam subtire. Cu 7 oua va fi perfect.
Spor la prajiturit ! 🙂
Aceasta prajitura este ieftina, se pregateste repede si usor si este delicioasa, la fel ca aceasta retete de mai jos :
Alte retete cu crema de ciocolata :
0 Comentarii