Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie
Blat :
6 oua
6 lg zahar
3 lg ulei
5 lg faina
5 lg cocos
esenta de vanilie
Crema lamaie :
500 ml lapte
2 lg faina
2 lg amidon alimentar
150 g zahar
200 ml smantana pentru frisca
1 lamaie mare
Decor :
cocos
Mod de preparare Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie :
Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, adaugam apoi galbenusurile frecate cu uleiul si esenta de vanilie, iar la urma faina amestecata cu cocos-ul. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Coacem compozitia in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt.
Blatul rece il taiem in 2.
Crema lamaie : zaharul il amestecam cu amidonul si faina; peste adaugam laptele, amestecand mereu ; punem pe foc mediu, pana se ingroasa crema. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.
Crema racita o mixam putin si adaugam coaja rasa de lamaie si zeama de la 1 lamaie mare. Peste adaugam smantana pentru frisca batuta spuma. Amestecam cu grija, iar crema o impartim in 2.
Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema-decor.
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Sursa mea :
0 Comentarii