Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Blat :

6 oua

6 lg zahar

3 lg ulei

5 lg faina

5 lg cocos

esenta de vanilie

 

Crema lamaie :

500 ml lapte

2 lg faina

2 lg amidon alimentar

150 g zahar

200 ml smantana pentru frisca

1 lamaie mare

 

Decor :

cocos

 

Mod de preparare Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, adaugam apoi galbenusurile frecate cu uleiul si esenta de vanilie, iar la urma faina amestecata cu cocos-ul. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Coacem compozitia in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Blatul rece il taiem in 2.

Crema lamaie : zaharul il amestecam cu amidonul si faina; peste adaugam laptele, amestecand mereu ; punem pe foc mediu, pana se ingroasa crema. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Crema racita o mixam putin si adaugam coaja rasa de lamaie si zeama de la 1 lamaie mare. Peste adaugam smantana pentru frisca batuta spuma. Amestecam cu grija, iar crema o impartim in 2.

Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema-decor.

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

 

Sursa mea  :

 

Sursa

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6