Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Blat :

6 oua

6 lg zahar

3 lg ulei

5 lg faina

5 lg cocos

esenta de vanilie

Crema lamaie :

500 ml lapte

2 lg faina

2 lg amidon alimentar

150 g zahar

200 ml smantana pentru frisca

1 lamaie mare

Decor :

cocos

Mod de preparare :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, adaugam apoi galbenusurile frecate cu uleiul si esenta de vanilie, iar la urma faina amestecata cu cocos-ul. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Coacem compozitia in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Blatul rece il taiem in 2.

Crema lamaie : zaharul il amestecam cu amidonul si faina; peste adaugam laptele, amestecand mereu ; punem pe foc mediu, pana se ingroasa crema. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Crema racita o mixam putin si adaugam coaja rasa de lamaie si zeama de la 1 lamaie mare. Peste adaugam smantana pentru frisca batuta spuma. Amestecam cu grija, iar crema o impartim in 2.

Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema-decor.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Sursa

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...