Prajitura cu blat de cacao si crema de vanilie
Blat cacao :
7 oua
7 lg zahar
4 lg ulei
5 lg faina
3 lg cacao
Crema vanilie :
5 galbenusuri
5 lg zahar
5 lg faina (sau 4 lg amidon alimentar)
500 ml lapte
esenta de vanilie
200 g unt 80%
Mod de preparare Prajitura cu blat de cacao si crema de vanilie :
Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, galbenusurile amestecate cu uleiul ( treptat ca la maioneza ) , iar la final cernem faina amestecata cu pudra de cacao. Omogenizam cu o spatula, cu miscari circulare. Coacem compozitia in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 2.
Crema vanilie : intr-o cratita de inox punem galbenusurile pe care le amestecam cu zaharul, apoi cu faina sau amidonul iar la urma cu laptele rece, treptat . Punem cratita pe foc mediu, amestecand cu un tel, pana cand obtinem o crema de consistenta unei budinci. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie . Acoperim crema cu o folie alimentara si o lasam se se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei, il mixam putin, apoi peste el adaugam cate 1 lingura din crema racita.
Asamblare : 1/2 blat cacao-crema vanilie -1/2 blat cacao
Punem prajitura obtinuta la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi o feliem cu un cutit cu lama subtire, trecut prin apa fierbinte si sters de apa.
Prajitura cu blat de cacao si crema de vanilie este o prajitura usor de realizat, ieftina si buna . Se pregateste relativ repede si este si aspectuoasa.
Retete asemanatoare de prajituri gasiti mai jos in link-uri :
Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii