Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat :

5 oua

6 lg zahar

2 lg ulei

6 lg faina

 

Plus : gem de caise

 

Crema :

450 g biscuiti macinati (petite beurre)

250 g nuci macinate

3 lg cacao neagra

50 ml rom

300 ml apa

300 g zahar

300 g unt (82%)

esenta de rom (optional)

 

Glazura :

200 g ciocolata 53%

2 lg unt

4 lg lapte

 

Mod de preparare :

Blat : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa; adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la urma faina cernuta. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia o turnam in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii.

Crema : apa si zaharul le punem intr-o craticioara pe foc mediu, pana se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca.

Amestecam biscuitii macinati cu nucile macinate si pudra de cacao. Omogenizam si apoi adaugam rom-ul si siropul rece de mai sus.

Untul moalede la temperatura camerei il mixam si peste el adaugam treptat, cate 1 lg din crema de biscuiti.

Glazura : cele 3 ingrediente le topim intr-o craticioara de inox cu fund dublu, pe foc mic.

Asamblare : blat-gem de caise-crema-glazura ciocolata.

Spor la prajiturit ! 🙂

Alte retete asemanatoare :

Prajitura la rece cu ciocolata alba si biscuiti

Prajitura cu crema de nuci si rom

 

Sursa : https://www.petitchef.ro/retete/desert/prajitura-cu-biscuiti-si-gem-fid-1512570

 

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6