Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat :

5 oua

6 lg zahar

2 lg ulei

6 lg faina

 

Plus : gem de caise

 

Crema :

450 g biscuiti macinati (petite beurre)

250 g nuci macinate

3 lg cacao neagra

50 ml rom

300 ml apa

300 g zahar

300 g unt (82%)

esenta de rom (optional)

 

Glazura :

200 g ciocolata 53%

2 lg unt

4 lg lapte

 

Mod de preparare :

Blat : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa; adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la urma faina cernuta. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia o turnam in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii.

Crema : apa si zaharul le punem intr-o craticioara pe foc mediu, pana se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca.

Amestecam biscuitii macinati cu nucile macinate si pudra de cacao. Omogenizam si apoi adaugam rom-ul si siropul rece de mai sus.

Untul moalede la temperatura camerei il mixam si peste el adaugam treptat, cate 1 lg din crema de biscuiti.

Glazura : cele 3 ingrediente le topim intr-o craticioara de inox cu fund dublu, pe foc mic.

Asamblare : blat-gem de caise-crema-glazura ciocolata.

Spor la prajiturit ! 🙂

Alte retete asemanatoare :

Prajitura la rece cu ciocolata alba si biscuiti

Prajitura cu crema de nuci si rom

 

Sursa : https://www.petitchef.ro/retete/desert/prajitura-cu-biscuiti-si-gem-fid-1512570

 

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6