Prajitura cu biscuiti si gem
Blat :
5 oua
6 lg zahar
2 lg ulei
6 lg faina
Plus : gem de caise
Crema :
450 g biscuiti macinati (petite beurre)
250 g nuci macinate
3 lg cacao neagra
50 ml rom
300 ml apa
300 g zahar
300 g unt (82%)
esenta de rom (optional)
Glazura :
200 g ciocolata 53%
2 lg unt
4 lg lapte
Mod de preparare :
Blat : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa; adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la urma faina cernuta. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia o turnam in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii.
Crema : apa si zaharul le punem intr-o craticioara pe foc mediu, pana se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca.
Amestecam biscuitii macinati cu nucile macinate si pudra de cacao. Omogenizam si apoi adaugam rom-ul si siropul rece de mai sus.
Untul moalede la temperatura camerei il mixam si peste el adaugam treptat, cate 1 lg din crema de biscuiti.
Glazura : cele 3 ingrediente le topim intr-o craticioara de inox cu fund dublu, pe foc mic.
Asamblare : blat-gem de caise-crema-glazura ciocolata.
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete asemanatoare :
Prajitura la rece cu ciocolata alba si biscuiti
Prajitura cu crema de nuci si rom
Sursa : https://www.petitchef.ro/retete/desert/prajitura-cu-biscuiti-si-gem-fid-1512570
0 Comentarii