Prajitura cu biscuiti si crema caramel
Strat biscuiti :
500 g biscuiti simpli
4 lg zahar pudra
3 lg cacao
200 g arahide prajite (sau alune, nuci, migdale..)
200 g unt (65%)
420 ml lapte
Crema caramel :
200 g zahar
3 oua
3 lg rase faina
200 ml lapte
180 g unt (65%)
Glazura ciocolata :
200 g ciocolata
2 lg lapte
1 lg unt
arahide zdrobite pentru decor
Mod de preparare :
Strat de biscuiti : prajim arahidele intr-o craticioara pe foc mic, amestecand mereu. Lasam sa se raceasca, apoi le zdrobim grosier cu robotul. Intr-un castron punem biscuitii macinati grosier, alunele prajite si macinate (eu am luat deoparte 2 linguri arahide prajite si tocate pentru decor), pudra de cacao, zaharul pudra. Laptele cu untul le punem intr-o craticioara, pe foc mediu, pana se topeste untul. Lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam peste celelalte ingrediente de mai sus. Compozitia o intindem in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt.
Crema caramel : caramelizam zaharul intr-o craticioara. Peste el adaugam ouale amestecate cu faina si laptele. Tinem pe foc pana cand se ingroasa compozitia; luam deoparte si adaugam untul moale de la temperatura camerei. Amestecam pana cand untul se topeste. Crema caramel o mixam cu mixerul circa 3-5 minute, pana devine fina. Crema o intindem peste stratul de biscuiti .
Glazura de ciocolata : amestecam cele 3 ingrediente intr-o cratita, pe foc mediu. Lasam putin sa se racoreasca, apoi intindem peste crema caramel. Deasupra presaram arahide prajite tocate grosier. Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Spor la prajiturit !! 🙂
Alte retete asemanatoare :
0 Comentarii