Prajitura cu banane si ciocolata alba
Blat :
3 oua mari
150 g zahar
75 ml ulei
3 banane mici coapte bine
225 g faina
esenta de vanilie
1 plic praf de copt (10 g)
Crema de ciocolata alba :
200 g ciocolata alba
200 ml frisca lichida
150 g crema de branza (Philadelphia, Almette, Delaco…)
Mod de preparare :
Blat : mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana isi tripleaza volumul, adaugam uleiul treptat, apoi bananele coapte terciuite si la urma faina amestecata cu praful de copt. Intindem compozitia in tava (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30 minute. Lasam sa se raceasca si taiem in 2, pe verticala. Obtinem astfel 2 blaturi 20*30 cm .
Crema : intr-o cratita de inox cu fund dublu punem frisca lichida si ciocolata alba, pe foc mediu, amestecand mereu pana se topeste ciocolata. Avem grija sa nu fiarba. Luam de pe foc si lasam crema sa se raceasca. Rece se mixeaza pana devine pufoasa. Peste ea adaugam crema de branza (eu am folosit delaco si e foarte buna) si mixam putin pentru incorporare. Crema o impartim in 2.
Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema .
Dam prajitura la rece de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa firbinte, sters de apa.
Super mega buna prajitura !!
Spor la prajiturit !
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu banane :
Ma bucur ca ti-a placut!
Asa frumoasa ti-a iesit! <3
mersi 🙂 ai retete super bune !
Bestiala prăjitura ♡ acuma am terminat-o de facut si am mancat 🙂 ffffff bunaaa +++10 ♡♡♡
multumesc 🙂 si noua ne-a placut enorm de mult prajiturica .
My Family Loved it. I am definitely sharing Guys, Thanks For sharing this Great Recipe. this recipe and this website with my friend. Hope they also love it. Thank you again for sharing such a great recipe.
Thank you ! 🙂