Blat :
6 oua
6 lg zahar
3 lg ulei
7 lg faina
Crema 1 :
4 banane
500 g Nutella
200 g unt (80%)
Crema 2 :
600 ml smantana pentru frisca
5 lg zahar pudra
15 g gelatina granulata
100 ml lapte
10 lg gem de caise
ciocolata cu alune rasa
Mod de preparare :
Blat : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, adaugam apoi galbenusurile frecate cu uleiul treptat, iar la urma faina cernuta. Omogenizam cu o lingura. Coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 2 .
Crema 1 : untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam Nutella de la temperatura camerei.
Crema 2 : gelatina o hidratam in cei 100 ml lapte, timp de 15 minute. Smantana pentru frisca o mixam bine pana se intareste, apoi adaugam zaharul pudra. Gelatina hidratata o topim . Peste ea adaugam cateva linguri de frisca, apoi o rasturnam peste toata frisca batuta. Omogenizam si impartim in 2.
 Asamblare : 1/2 blat uns cu gem de caise-1/2 crema cu Nutella-felii groase de banana-1/2 crema cu Nutella-1/2 crema cu frisca-1/2 blat uns cu gem de caise-1/2 crema cu frisca -ciocolata cu alune rasa.
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore. Taiem feliile cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
O super aratoasa, spornica si delicioasa prajitura !
Spor la prajiturit ! 🙂
Ti-a iesit perfect ! Felicitari 🙂
mersi ! daca reteta e buna 🙂