Prajitura cu banane, nutella si frisca

Blat :

6 oua

6 lg zahar

3 lg ulei

7 lg faina

 

Crema 1 :

4 banane

500 g Nutella

200 g unt (80%)

 

Crema 2 :

600 ml smantana pentru frisca

5 lg zahar pudra

15 g gelatina granulata

100 ml lapte

 

10 lg gem de caise

ciocolata cu alune rasa

 

Mod de preparare :

Blat : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, adaugam apoi galbenusurile frecate cu uleiul treptat, iar la urma faina cernuta. Omogenizam cu o lingura. Coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 2 .

Crema 1 : untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam Nutella de la temperatura camerei.

Crema 2 : gelatina o hidratam in cei 100 ml lapte, timp de 15 minute. Smantana pentru frisca o mixam bine pana se intareste, apoi adaugam zaharul pudra. Gelatina hidratata o topim . Peste ea adaugam cateva linguri de frisca, apoi o rasturnam peste toata frisca batuta. Omogenizam si impartim in 2.

 Asamblare : 1/2 blat uns cu gem de caise-1/2 crema cu Nutella-felii groase de banana-1/2 crema cu Nutella-1/2 crema cu frisca-1/2 blat uns cu gem de caise-1/2 crema cu frisca -ciocolata cu alune rasa.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore. Taiem feliile cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

 

 

 

O super aratoasa, spornica si delicioasa prajitura !

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa

2 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...