Prajitura cu banane caramelizate
IMG_1839
 
Umplutura :
500 g banane decojite
100 g zahar
2 lg apa 
 
Blat :
110 g unt (80-82%)
150 g zahar
1 plic zahar vanilat Bourbon
2 oua
250 g faina
7 g praf de copt
60 g cacao neagra
180 ml lapte batut
80 g ciocolata neagra (55-75%)
 
Mod de preparare :
       Umplutura : zaharul si apa le punem in craticioara, pe foc mediu, pana obtinem un caramel, apoi adaugam jumatati de banane si mai lasam pe foc circa 5 minute, amestecand din cand in cand. Luam deoparte si terciuim bananele cu o furculita. Lasam deoparte sa se raceasca.
 
IMG_1788
IMG_1789
       Blat : untul de la temperatura camerei il mixam putin, adaugam zaharul, mixand circa 3 minute, apoi cate un ou pe rand. Cernem faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Adaugam cate 3-4 linguri de faina, apoi cate 1-2 linguri de lapte batut si continuam pana la omogenizare completa. Amestecam cu o lingura.
 
IMG_1790
IMG_1791
IMG_1792
IMG_1794
        Jumatate din compozitie o intindem in tava (24*24 cm) tapetata cu hartie de copt, presaram 40 g ciocolata taiata bucatele, intindem umplutura, apoi restul de compozitie si inca 40 g ciocolata neagra taiata bucatele.
 
IMG_1800
IMG_1804
IMG_1806
       Coacem prajitura in cuptorul preincalzit , la 180 grade Celsius, circa 30 minute, apoi acoperim cu folie de aluminiu si mai lasam 15-20 minute la cuptor.
 
IMG_1808
       Lasam sa se raceasca, apoi putem taia si servi.
 
IMG_1809
 
IMG_1839
 
     
 Super buna ! 🙂
 
Sursa : http://gurmandino.ro/2011/04/03/prajitura-cu-ciocolata-si-banane-caramelizate/
 
 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...