Prajitura cu aluat ras si gem

 

DSC_0962

Aluat :

350 g faina

150 g zahar pudra

1/2 plic praf de copt (5g)

1 plic zahar vanilat

un praf de sare

150 g unt (80%)

1 ou

1 galbenus

 

gem de capsuni

 

Mod de preparare :

Intr-un castron cernem faina, apoi adaugam zaharul pudra, praful de sare, praful de copt si untul moale de la temperatura camerei. Framantam cu varfurile degetelor pana obtinem firimituri, apoi adaugam oul, galbenusul si zaharul vanilat. Framantam cat sa ontinem un aluat, pe care apoi il impartim in 2 : o bila de aluat mai mare si una mai mica.

DSC_0857 DSC_0858

Bila cea mare de aluat o intinem in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi tinem tava cu aluat si bila mica de aluat invelita in folie alimentara, la frigider, circa 30 minute. Ungem aluatul cu gem de capsuni (sau cine doreste caise, visine, zmeura…), apoi radem aluatul ramas pe razatoarea de inox cu ochiuri mari. Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30-35 minute (pana cand firimiturile de aluat devin aurii).

DSC_0864 DSC_0906

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem si servim. Cine doreste poate sa o pudreze cu zahar pudra.

DSC_0947

DSC_0962 DSC_0953

 

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6