Aluat :
350 g faina
150 g zahar pudra
1/2 plic praf de copt (5g)
1 plic zahar vanilat
un praf de sare
150 g unt (80%)
1 ou
1 galbenus
gem de capsuni
Mod de preparare :
Intr-un castron cernem faina, apoi adaugam zaharul pudra, praful de sare, praful de copt si untul moale de la temperatura camerei. Framantam cu varfurile degetelor pana obtinem firimituri, apoi adaugam oul, galbenusul si zaharul vanilat. Framantam cat sa ontinem un aluat, pe care apoi il impartim in 2 : o bila de aluat mai mare si una mai mica.
Bila cea mare de aluat o intinem in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi tinem tava cu aluat si bila mica de aluat invelita in folie alimentara, la frigider, circa 30 minute. Ungem aluatul cu gem de capsuni (sau cine doreste caise, visine, zmeura…), apoi radem aluatul ramas pe razatoarea de inox cu ochiuri mari. Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30-35 minute (pana cand firimiturile de aluat devin aurii).
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem si servim. Cine doreste poate sa o pudreze cu zahar pudra.
Spor la prajiturit !! 🙂
0 Comentarii