Prajitura cu aluat ras si gem

 

DSC_0962

Aluat :

350 g faina

150 g zahar pudra

1/2 plic praf de copt (5g)

1 plic zahar vanilat

un praf de sare

150 g unt (80%)

1 ou

1 galbenus

 

gem de capsuni

 

Mod de preparare :

Intr-un castron cernem faina, apoi adaugam zaharul pudra, praful de sare, praful de copt si untul moale de la temperatura camerei. Framantam cu varfurile degetelor pana obtinem firimituri, apoi adaugam oul, galbenusul si zaharul vanilat. Framantam cat sa ontinem un aluat, pe care apoi il impartim in 2 : o bila de aluat mai mare si una mai mica.

DSC_0857 DSC_0858

Bila cea mare de aluat o intinem in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi tinem tava cu aluat si bila mica de aluat invelita in folie alimentara, la frigider, circa 30 minute. Ungem aluatul cu gem de capsuni (sau cine doreste caise, visine, zmeura…), apoi radem aluatul ramas pe razatoarea de inox cu ochiuri mari. Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30-35 minute (pana cand firimiturile de aluat devin aurii).

DSC_0864 DSC_0906

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem si servim. Cine doreste poate sa o pudreze cu zahar pudra.

DSC_0947

DSC_0962 DSC_0953

 

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6