Prajitura cu aluat fraged si visine

Prajitura cu aluat fraged si visine

Prajitura cu aluat fraged si visine

Foi :
6 galbenusuri
160 g zahar
5 lg ulei
3 lg cacao
200 g faina
1 plic praf de copt

Crema :
1 plic budinca de vanilie (40g)
350 ml lapte
5 lg zahar
200 g unt

Bezea :
6 albusuri
8 lg zahar
3 lg miere

Glazura 1 :
400 g visine congelate (sau visine din compot)
100 g alune nesarate (sau nuci, nuci pecan etc…)

Glazura 2 :
6 lg zahar
3 lg apa
2 lg cacao
25 g unt

Mod de preparare Prajitura cu aluat fraged si visine : 

       Foi :  mixam intr-un bol galbenusurile cu zaharul pana se albesc , apoi adaugam pe rand uleiul, lingura cu lingura, mixand mereu; faina o amestecam cu cacaoua si praful de copt si o incorporam in galbenusuri, framanatand cu mainile; obtinem un aluat care il impartim in 2 si intindem 2 foi cu sucitorul . Foile se intind pe masa infainata; sucitorul il pudram cu faina si abia apoi intindem foile. Foile le coacem pe dosul la tava (25*35 cm). Tava o ungem cu putin ulei si o pudram cu faina sau o ungem cu ulei si tapetam cu hartie pentru copt.
Dam la copt foile; fiecare foaie se coace in maxim 10 minute. Daca le lasam mai mult, riscam sa le ardem.

       Crema : facem budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, dar folosind 350 ml lapte . Lasam sa se raceasca .
Intre timp prajim nucile pecan intregi, lasam sa se raceasca si le taiem cu cutitul sau le maruntim in robot. Visinele le strecuram prin sita de inox de suc (lasam cam 15-20 minute).

Untul il amestecam pana devine spumos; in el adaugam cate o lingura de budinca racita si amestecam pana la incorporaraea intregii budinci.

Crema o impartim in 2 si ungem fiecare foaie cu aceasta crema de budinca de vanilie.

       Bezea : intr-o craticioara mixam albusurile pana se intaresc, adaugam zaharul si punem craticioara pe baie de aburi, mixand in continuare pana se topeste zaharul si mierea, apoi inca 5 minute. Cine doreste bezeaua mai tare, poate adauga in compozitia bezelei 1 plic gelatina granule de 10 g (adica hidratam gelatina granule in 100 ml apa, apoi o topim pe foc foarte mic si o incorporam peste bezea) .

Dam deoparte de pe foc si intreaga bezea o punem peste crema de budinca.

Peste bezea asezam visinele scurse de suc si peste ele nucile prajite si taiate.

Prajitura cu aluat fraged si visine

       Glazura 2 :toate ingredientele le amestecam intr-o craticioara, le punem pe foc pana dau intr-un clocot si asa fierbinte turnam ciocolata obtinuta peste nucile pecan .

Prajitura cu aluat fraged si visine

Prajitura o dam la rece pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata asa cum am facut eu.
A doua zi taiem cu un cutit ascutit foarte bine, inmuiat in apa foarte rece si servim. Este o prajitura absolut delicioasa, care se mananca foooarte repede. Se topeste in gura 😛 si vorbesc asta la propriu .

Prajitura cu aluat fraged si visine
Prajitura cu aluat fraged si visine

Trebuie sa incercati prajitura pentru ca este un deliciu fara doar si poate !

Sursa mea de inspiratie : Dna Tantza, vecina de pe strada a mamei mele, careia ii multumesc pentru aceasta reteta super buna !

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

6 Comentarii

  1. Corina

    Minunata prajiturica ta! As gusta o patratea 🙂 Pupici

    Răspuns
  2. DiaMar-bucataria galbena

    Combinatia perfeca.Te pup! PS. Daca-ti face placere poate mi te alaturi si mie si ma vei urmari.Multumesc mult.Sper ca nu te-am deranjat.

    Răspuns
  3. Anonymous

    Supeeeer prajiturica! Dar am o nelamurire… mixam intr-un bol galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi adaugam pe rand cate un galbenus, mixand mereu… cred ca este o greseala… e vorba de ulei adaugat pe rand, cate o lingura? Felicitari si astept raspunsul, deoarece vreau sa fac minunatia asta!
    Lily

    Răspuns
  4. miremirc

    Lily ai dreptate; multumesc de atentionare. Am facut modificarea la explicatii . Sa faci prajiturica si sa-mi spui cum ti-a iesit si daca ti-a placut 🙂

    Răspuns
  5. Petronela

    O prajitura minunata,imi place foarte mult cum arata.E pe lista,nu stiu cand ii va veni randul!
    O saptamana placuta!!!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6