Prajitura cu aluat fraged si visine
Foi :
6 galbenusuri
160 g zahar
5 lg ulei
3 lg cacao
200 g faina
1 plic praf de copt
Crema :
1 plic budinca de vanilie (40g)
350 ml lapte
5 lg zahar
200 g unt
Bezea :
6 albusuri
8 lg zahar
3 lg miere
Glazura 1 :
400 g visine congelate (sau visine din compot)
100 g alune nesarate (sau nuci, nuci pecan etc…)
Glazura 2 :
6 lg zahar
3 lg apa
2 lg cacao
25 g unt
Mod de preparare Prajitura cu aluat fraged si visine :
Foi : mixam intr-un bol galbenusurile cu zaharul pana se albesc , apoi adaugam pe rand uleiul, lingura cu lingura, mixand mereu; faina o amestecam cu cacaoua si praful de copt si o incorporam in galbenusuri, framanatand cu mainile; obtinem un aluat care il impartim in 2 si intindem 2 foi cu sucitorul . Foile se intind pe masa infainata; sucitorul il pudram cu faina si abia apoi intindem foile. Foile le coacem pe dosul la tava (25*35 cm). Tava o ungem cu putin ulei si o pudram cu faina sau o ungem cu ulei si tapetam cu hartie pentru copt.
Dam la copt foile; fiecare foaie se coace in maxim 10 minute. Daca le lasam mai mult, riscam sa le ardem.
Crema : facem budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, dar folosind 350 ml lapte . Lasam sa se raceasca .
Intre timp prajim nucile pecan intregi, lasam sa se raceasca si le taiem cu cutitul sau le maruntim in robot. Visinele le strecuram prin sita de inox de suc (lasam cam 15-20 minute).
Untul il amestecam pana devine spumos; in el adaugam cate o lingura de budinca racita si amestecam pana la incorporaraea intregii budinci.
Crema o impartim in 2 si ungem fiecare foaie cu aceasta crema de budinca de vanilie.
Bezea : intr-o craticioara mixam albusurile pana se intaresc, adaugam zaharul si punem craticioara pe baie de aburi, mixand in continuare pana se topeste zaharul si mierea, apoi inca 5 minute. Cine doreste bezeaua mai tare, poate adauga in compozitia bezelei 1 plic gelatina granule de 10 g (adica hidratam gelatina granule in 100 ml apa, apoi o topim pe foc foarte mic si o incorporam peste bezea) .
Dam deoparte de pe foc si intreaga bezea o punem peste crema de budinca.
Peste bezea asezam visinele scurse de suc si peste ele nucile prajite si taiate.
Glazura 2 :toate ingredientele le amestecam intr-o craticioara, le punem pe foc pana dau intr-un clocot si asa fierbinte turnam ciocolata obtinuta peste nucile pecan .
Prajitura o dam la rece pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata asa cum am facut eu.
A doua zi taiem cu un cutit ascutit foarte bine, inmuiat in apa foarte rece si servim. Este o prajitura absolut delicioasa, care se mananca foooarte repede. Se topeste in gura 😛 si vorbesc asta la propriu .
Trebuie sa incercati prajitura pentru ca este un deliciu fara doar si poate !
Sursa mea de inspiratie : Dna Tantza, vecina de pe strada a mamei mele, careia ii multumesc pentru aceasta reteta super buna !
Arata superb!!!
Felicitari !!!
Minunata prajiturica ta! As gusta o patratea 🙂 Pupici
Combinatia perfeca.Te pup! PS. Daca-ti face placere poate mi te alaturi si mie si ma vei urmari.Multumesc mult.Sper ca nu te-am deranjat.
Supeeeer prajiturica! Dar am o nelamurire… mixam intr-un bol galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi adaugam pe rand cate un galbenus, mixand mereu… cred ca este o greseala… e vorba de ulei adaugat pe rand, cate o lingura? Felicitari si astept raspunsul, deoarece vreau sa fac minunatia asta!
Lily
Lily ai dreptate; multumesc de atentionare. Am facut modificarea la explicatii . Sa faci prajiturica si sa-mi spui cum ti-a iesit si daca ti-a placut 🙂
O prajitura minunata,imi place foarte mult cum arata.E pe lista,nu stiu cand ii va veni randul!
O saptamana placuta!!!