Prajitura cu afine si crema de branza

Prajitura cu afine si crema de branza

Prajitura cu afine si crema de branza

Blat :

6 oua

6 lg zahar

3 lg ulei

8 lg faina

esenta de vanilie

125 g afine proaspete

 

Crema :

450 g crema de branza

200 g unt (80%)

160 g zahar pudra cu aroma de vanilie

 

     Mod de preparare Prajitura cu afine si crema de branza :

Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 blaturi astfel : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul treptat si esenta de vanilie. La urma incorporam faina cernuta. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Intindem compozitia in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam jumatate din catitatea de afine sau cine doreste poate folosi mai multe afine. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute.

Crema : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra pana devine cremos, apoi adaugam treptat crema de branza de la temperatura camerei. Crema obtinuta o impartim in 2.

Asamblare : blat cu afine =1/2 crema=blat cu afine=1/2 crema.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore. Taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura cu afine si crema de branza

Prajitura cu afine si crema de branza

Prajitura cu afine si crema de branza

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Alte retete asemanatoare cu afine :

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Chec cu afine si lamaie

Cheesecake cu afine

 

1 Comentariu

  1. flador

    Yumi yami am sa incerc si reteta asta:)

    Sunteti tari 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...