Prajitura Contesa

Prajitura Contesa

Prajitura Contesa

Bezea cu migdale :

12 albusuri

12 lg zahar

9 lg faina

3 lg ulei

120 g fulgi de migdale

 

1 borcan mare de compot de visine fara samburi

 

Crema :

12 galbenusuri

150 g zahar

400 ml lapte

1 plic budinca de vanilie (40 g)

1 lg esenta de vanilie

300 g unt (80%)

 

Glazura :

180 g ciocolata alba

100 ml smantana pentru frisca

colorant alimentar rosu

 

Mod de preparare Prajitura Contesa :

Bezea migdale : fulgii de migdale ii tocam cu cutitul. Visinele lescurgem de suc si le taiem in 4. Lasam deoparte. Ingredientele le impartim in 3, deoarece vom coace 3 foi.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste , apoi lingura de ulei, iar la urma migdalele tocate , amestecate cu faina. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. intindem compozitia in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam bucatelele de visine scurse de suc. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 15-20 minute.

La fel procedam si pentru celelalte 2 foi.

Crema : intr-o craticioara, galbenusurile le mixam cu zaharul; adaugam praful de budinca de vanilie, amestecam, apoi laptele si omogenizam . Punem craticioara pe foc mediu, amestecand mereu in crema pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si dam crema la rece. Untul de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg, pe rand, din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 3.

Dam prajitura la frigider.

Glazura : smantana pentru frisca si ciocolata alba rupta bucatele le punem intr-o cratita de inox cu fund dublu, pe foc mic, amestecand mereu, pana se omogenizeaza sau pe baie de aburi. Din glazura luam circa 3 lg deoparte, pe care le vom amesteca cu cateva picaturi de colorant rosu. Eu am folosit de la Dr.Oetker. Intindem glazura alba peste prajitura, iar glazura rosie o intindem cu o lingurita , trasand linii in toate directiile.

Prajitura Contesa

Dam prajitura la rece pentru circa 2 ore, apoi putem felia cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura Contesa

Prajitura Contesa

Prajitura Contesa

Spor la prajiturit !! Super mega buna ! 🙂

Alte retete cu visine :

Prajitura cu visine din visinata

Prajitura cu visine si doua creme

Chec pufos cu visine si ciocolata

 

 

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...