Prajitura Contesa

Prajitura Contesa

Prajitura Contesa

Bezea cu migdale :

12 albusuri

12 lg zahar

9 lg faina

3 lg ulei

120 g fulgi de migdale

 

1 borcan mare de compot de visine fara samburi

 

Crema :

12 galbenusuri

150 g zahar

400 ml lapte

1 plic budinca de vanilie (40 g)

1 lg esenta de vanilie

300 g unt (80%)

 

Glazura :

180 g ciocolata alba

100 ml smantana pentru frisca

colorant alimentar rosu

 

Mod de preparare Prajitura Contesa :

Bezea migdale : fulgii de migdale ii tocam cu cutitul. Visinele lescurgem de suc si le taiem in 4. Lasam deoparte. Ingredientele le impartim in 3, deoarece vom coace 3 foi.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste , apoi lingura de ulei, iar la urma migdalele tocate , amestecate cu faina. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. intindem compozitia in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam bucatelele de visine scurse de suc. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 15-20 minute.

La fel procedam si pentru celelalte 2 foi.

Crema : intr-o craticioara, galbenusurile le mixam cu zaharul; adaugam praful de budinca de vanilie, amestecam, apoi laptele si omogenizam . Punem craticioara pe foc mediu, amestecand mereu in crema pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si dam crema la rece. Untul de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg, pe rand, din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 3.

Dam prajitura la frigider.

Glazura : smantana pentru frisca si ciocolata alba rupta bucatele le punem intr-o cratita de inox cu fund dublu, pe foc mic, amestecand mereu, pana se omogenizeaza sau pe baie de aburi. Din glazura luam circa 3 lg deoparte, pe care le vom amesteca cu cateva picaturi de colorant rosu. Eu am folosit de la Dr.Oetker. Intindem glazura alba peste prajitura, iar glazura rosie o intindem cu o lingurita , trasand linii in toate directiile.

Prajitura Contesa

Dam prajitura la rece pentru circa 2 ore, apoi putem felia cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura Contesa

Prajitura Contesa

Prajitura Contesa

Spor la prajiturit !! Super mega buna ! 🙂

Alte retete cu visine :

Prajitura cu visine din visinata

Prajitura cu visine si doua creme

Chec pufos cu visine si ciocolata

 

 

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6