Prajitura Coconitos
Bezea nuci si cocos :
7 albusuri
9 lg zahar
70 g nuci macinate
30 g cocos
4 lg faina
1/2 lgt praf de copt
1 foaie de napolitana 25×35 cm
Crema :
7 galbenusuri
200 g zahar
4 lg lapte
esenta de vanilie
250 g unt (80%)
2 lg ness dizolvat in 1-2 lg apa fiarta (lasam sa se raceasca)
Glazura :
300 ml smantana pentru frisca
1 lg zahar pudra
aschii de ciocolata sau ciocolata rasa, ciocolata topita…
Mod de preparare Prajitura Coconitos :
Bezea nuci si cocos : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Nucile macinate , cocosul , faina si praful de copt le adaugam peste albusurile spuma si amestecam cu o lingura. Compozitia o turnam in tava (25×35 cm ) in care am asezat foaia de napolitana si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute.
Crema : galbenusurile si zaharul le amestecam bine, apoi adaugam laptele si punem pe baie de aburi pana se ingroasa de consistenta unei smantani. La sfarsit adaugam esenta de vanilie, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam nessul (eu am pus 3 lg) dizolvat in apa fiarta (racit), apoi cate 1 lg din crema de galbenusuri. Crema obtinuta o intindem peste bezeaua cu nuci si cocos.
Glazura : smantana pentru frisca o mixam spuma, adaugam zaharul pudra si amestecam usor .Intindem peste crema. Deasupra presaram aschii de ciocolata sau ciocolata rasa, ciocolata topita..
Dam prajitura la frigider , apoi feliem .
Spor la prajiturit !! 🙂
Alte retete cu foi de napolitane :
Prajitura duo cu branza si foi de napolitane
Napolitane cu cocos si ciocolata
Prajitura Rumba cu visine
0 Comentarii