Prajitura Coconitos

Prajitura Coconitos

Prajitura Coconitos

Bezea nuci si cocos :

7 albusuri

9 lg zahar

70 g nuci macinate

30 g cocos

4 lg faina

1/2 lgt praf de copt

 

1 foaie de napolitana 25×35 cm

 

Crema :

7 galbenusuri

200 g zahar

4 lg lapte

esenta de vanilie

250 g unt (80%)

2 lg ness dizolvat in 1-2 lg apa fiarta (lasam sa se raceasca)

 

Glazura :

300 ml smantana pentru frisca

1 lg zahar pudra

aschii de ciocolata sau ciocolata rasa, ciocolata topita…

 

 

Mod de preparare Prajitura Coconitos :

Bezea nuci si cocos : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Nucile macinate , cocosul , faina si praful de copt le adaugam peste albusurile spuma si amestecam cu o lingura. Compozitia o turnam in tava (25×35 cm ) in care am asezat foaia de napolitana si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute.

Crema : galbenusurile si zaharul le amestecam bine, apoi adaugam laptele si punem pe baie de aburi pana se ingroasa de consistenta unei smantani. La sfarsit adaugam esenta de vanilie, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam nessul (eu am pus 3 lg) dizolvat in apa fiarta (racit), apoi cate 1 lg din crema de galbenusuri. Crema obtinuta o intindem peste bezeaua cu nuci si cocos.

Glazura : smantana pentru frisca o mixam spuma, adaugam zaharul pudra si amestecam usor .Intindem peste crema. Deasupra presaram aschii de ciocolata sau ciocolata rasa, ciocolata topita..

Dam prajitura la frigider , apoi feliem .

Prajitura Coconitos

Prajitura Coconitos

Prajitura Coconitos

Prajitura Coconitos

Prajitura Coconitos

 

Spor la prajiturit !! 🙂

Alte retete cu foi de napolitane :

Prajitura duo cu branza si foi de napolitane

Napolitane cu cocos si ciocolata

Prajitura Rumba cu visine

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...