Prajitura Cocomac
656x437_prajitura-cocomac-82958

Blat :

8 albusuri,
200 g zahar,
2 lg faina,
1 plic praf de copt,
50 g mac,
150 g nuca cocos

Foaie dobos :
2 oua,
4 lg zahar,
2 lg apa,
4 lg faina

Crema :
8 galbenusuri,
300 g zahar,
2 lg ness,
150 ml lapte,
300 g unt

Decor :

ciocolata rasa

 

Mod de preparare:

 Blat : mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, macul, cocosul si faina amestecata cu praful de copt si punem in tava (22*32) unsa cu ulei si tapetata cu hartie cerata. Coacem la 170 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul scobitorii.

 Foaie dobos : Batem albusurile spuma , punem zaharul, apa, galbenusurile si la sfarsit faina; se pune in aceeasi tava tapetata cu alta hartie pentru copt. Coacem la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Facem testul scobitorii.

 Crema : mixam galbenusurile cu zaharul si ness-ul topit in 1 lg apa fierbinte, apoi adaugam laptele si amestecam pe aburi pana se ingroasa (cam 15 minute); lasam crema sa se raceasca si o incorporam lingura cu lingura in untul frecat spuma.

       Asamblare : blat – 1/2 crema – foaie dobos- 1/2 crema – cioco rasa

656x437_prajitura-cocomac-82958 656x440_prajitura-cocomac-82959 656x437_prajitura-cocomac-82960

Fooarte buna !! Spor la prajiturit !! 🙂

Sursa mea : sydonia.

11 Comentarii

  1. Otto

    A fost super buna. Mai asteptam in labolatorul de teste si alte mostre 🙂

    Răspuns
  2. miremirc

    mersi otto ; in curand mai multe retete 🙂

    Răspuns
  3. Bucataras

    Salut, pt concursul bucataras „Reteta anului 2010”, reteta trebuie sa fie postata in2010 pe blog

    Răspuns
  4. Anonymous

    am incercat-o si eu si este o prajitura deosebita,dar crema nu sa ingrosat asa cum ar fii trebuit. Din ce cauza….???

    Răspuns
  5. Anonymous

    Foarte buna prajitura !

    Răspuns
  6. Anonymous

    Buna !Imi spui ,te rog,cu ce pot completa nuca de cocos ,ca nu am decat 40 de grame si mi-ar trebui150g,magazin in appropiere nu am.Iti multumesc!

    Răspuns
  7. Mirela Goleanu

    Nu ai cu ce inlocui. Daca pui nuca sau migdale iti schimba gustul… La o reteta trebuie respectate ingredientele pentru a iesi bine… Eventual incearca sa pui faina mai multa, cine stie…

    Răspuns
  8. Laura

    Din pacate reteta la crema nu este buna. Am fiert la ea 2 ore si fara rezultat. Am crezut ca am gresit ceva si am refacut reteta. Acelasi rezultat ! Imi poti spune te rog daca necesita amidon aceasta crema ?

    Răspuns
    • miremirc

      nu necesita amidon, e o crema fiarta pe aburi, apoi rece se amesteca cu untul moale de la temperatura camerei. Crema nu se ingroasa ca o budinca.

      Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura cu mac, nuca de cocos si crema cu ness | Artă și savoare - […] De inspiratie de aici. […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...