Prajitura Cocomac
Blat :
8 albusuri,
200 g zahar,
2 lg faina,
1 plic praf de copt,
50 g mac,
150 g nuca cocos
Foaie dobos :
2 oua,
4 lg zahar,
2 lg apa,
4 lg faina
Crema :
8 galbenusuri,
300 g zahar,
2 lg ness,
150 ml lapte,
300 g unt
Decor :
ciocolata rasa
Mod de preparare Prajitura Cocomac :
Blat : mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, macul, cocosul si faina amestecata cu praful de copt si punem in tava (22*32) unsa cu ulei si tapetata cu hartie cerata. Coacem la 170 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul scobitorii.
Foaie dobos : Batem albusurile spuma , punem zaharul, apa, galbenusurile si la sfarsit faina; se pune in aceeasi tava tapetata cu alta hartie pentru copt. Coacem la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Facem testul scobitorii.
Crema : mixam galbenusurile cu zaharul si ness-ul topit in 1 lg apa fierbinte, apoi adaugam laptele si amestecam pe aburi pana se ingroasa (cam 15 minute); lasam crema sa se raceasca si o incorporam lingura cu lingura in untul frecat spuma.
Asamblare : blat – 1/2 crema – foaie dobos- 1/2 crema – cioco rasa
Fooarte buna !! Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa mea : sydonia.
Alte retete cu ness :
A fost super buna. Mai asteptam in labolatorul de teste si alte mostre 🙂
mersi otto ; in curand mai multe retete 🙂
Salut, pt concursul bucataras „Reteta anului 2010”, reteta trebuie sa fie postata in2010 pe blog
am incercat-o si eu si este o prajitura deosebita,dar crema nu sa ingrosat asa cum ar fii trebuit. Din ce cauza….???
Imi place tare blatul asta cu mac !
Foarte tare asta! delicios!
Foarte buna prajitura !
Buna !Imi spui ,te rog,cu ce pot completa nuca de cocos ,ca nu am decat 40 de grame si mi-ar trebui150g,magazin in appropiere nu am.Iti multumesc!
Nu ai cu ce inlocui. Daca pui nuca sau migdale iti schimba gustul… La o reteta trebuie respectate ingredientele pentru a iesi bine… Eventual incearca sa pui faina mai multa, cine stie…
Din pacate reteta la crema nu este buna. Am fiert la ea 2 ore si fara rezultat. Am crezut ca am gresit ceva si am refacut reteta. Acelasi rezultat ! Imi poti spune te rog daca necesita amidon aceasta crema ?
nu necesita amidon, e o crema fiarta pe aburi, apoi rece se amesteca cu untul moale de la temperatura camerei. Crema nu se ingroasa ca o budinca.