Prajitura Cococioco

Blat nuca :
6 albusuri
150 g zahar
150 g nuci macinate
2 lg faina
Blat cocos :
6 albusuri
150 g zahar
100 g cocos
2 lg faina

Crema :
12 galbenusuri
200 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
6 lg lapte
2 lg cacao
300 g unt moale

Glazura :
150 g ciocolata neagra
2 lg unt
4 lg lapte

Mod de preparare :
           Blat nuca: intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste. La final incorporam faina amestecata cu nucile macinate (cu ajutorul unei linguri amestecam, cu miscari circulare, de jos in sus) .

IMG_8538

Compozitia o turnam intr-o forma dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru circa 15 minute.

IMG_8541

IMG_8542

               Blat cocos : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste . la final adaugam faina amestecata cu cocosul. Compozitia o intindem in aceeasi forma tapetata cu hartie de copt, in care am copt si blatul de nuca. Dam la cuptor pentru circa 15 minute.

IMG_8545

IMG_8546

IMG_8551

  Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, laptele, zaharul vanilat si pudra de cacao pe baie de aburi, circa 20 minute; lasam crema obtinuta sa se raceasca.

IMG_8548

IMG_8549

IMG_8552

Separat, intr-un castron mixam putin untul moale de la temperatura camerei. In el adaugam treptat cate o lingura din crema racita.

IMG_8553

IMG_8554

Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara , pe foc mica si le topim.
Asamblare : blat nuca – crema – blat cocos – glazura.

IMG_8555

IMG_8556

Prajitura o lasam la frigider pentru minim 4 ore, apoi putem taia si servi.

IMG_8558

IMG_8571

Pofta buna ! 🙂

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6