Prajitura Cococioco

Blat nuca :
6 albusuri
150 g zahar
150 g nuci macinate
2 lg faina
Blat cocos :
6 albusuri
150 g zahar
100 g cocos
2 lg faina

Crema :
12 galbenusuri
200 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
6 lg lapte
2 lg cacao
300 g unt moale

Glazura :
150 g ciocolata neagra
2 lg unt
4 lg lapte

Mod de preparare :
           Blat nuca: intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste. La final incorporam faina amestecata cu nucile macinate (cu ajutorul unei linguri amestecam, cu miscari circulare, de jos in sus) .

IMG_8538

Compozitia o turnam intr-o forma dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru circa 15 minute.

IMG_8541

IMG_8542

               Blat cocos : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste . la final adaugam faina amestecata cu cocosul. Compozitia o intindem in aceeasi forma tapetata cu hartie de copt, in care am copt si blatul de nuca. Dam la cuptor pentru circa 15 minute.

IMG_8545

IMG_8546

IMG_8551

  Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, laptele, zaharul vanilat si pudra de cacao pe baie de aburi, circa 20 minute; lasam crema obtinuta sa se raceasca.

IMG_8548

IMG_8549

IMG_8552

Separat, intr-un castron mixam putin untul moale de la temperatura camerei. In el adaugam treptat cate o lingura din crema racita.

IMG_8553

IMG_8554

Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara , pe foc mica si le topim.
Asamblare : blat nuca – crema – blat cocos – glazura.

IMG_8555

IMG_8556

Prajitura o lasam la frigider pentru minim 4 ore, apoi putem taia si servi.

IMG_8558

IMG_8571

Pofta buna ! 🙂

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela Bezea : 5 albusuri 200 g zahar 150 g nuci macinate   Crema : 5 galbenusuri 100 g zahar 2 lg faina 200 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt 80% coaja rasa si zeama de la 1 lamaie   Mod de preparare Prajitura Gabriela : Bezea : intr-un...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7