Prajitura Coca-Cola
Blat :
4 oua,
300g zahar,
12 lg coca-cola,
200g faina,
1 plic praf de copt (10 g),
2 lg cacao
 
Crema : 
400 ml lapte,
4 lg faina,
5 lg zahar pudra,
200 g unt,
80 g nuca de cocos
 
Glazura:
400 ml coca-cola,
1 plic budinca de ciocolata,
3 lg zahar
 
Sirop :
coca-cola 
sau
200 ml apa
2 lg zahar 
 
 
Mod de preparare :
       Blat : mixam ouale cu zaharul, pana se topeste zaharul, adaugam apoi sucul coca-cola, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, cernute. Amestecam cu o lingura. Sau putem proceda astfel : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi lingura cu lingura cola, mixand mai departe, ingredientele uscate si albusuirle mixate spuma. Coacem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Lasam sa se raceasca, apoi taiem in 2.
 
  
       Crema : 100 ml lapte rece se amesteca cu faina . Restul de 300 ml lapte se pune la fiert apoi se adauga la compozitia de mai sus. Punem pe foc pana se ingroasa ca o crema. Lasam sa se raceasca. Untul se mixeaza putin, adaugam zaharul pudra mixand bine si adaugam in el cate o lingura din crema; la sfarsit incorporam nuca de cocos.
 
 
 
 
       Glazura : punem pe foc  mediu, intr-o cratita  toate ingredientele pana se ingroasa . Intindem glazura fierbinte peste prajitura .
 
        Asamblare: 1/2 blat – crema – 1/2 blat – glazura .
 
 
       Dam prajitura la frigider pentru minim 1 ora, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta.
 
 
 
 
 

3 Comentarii

  1. Anonymous

    am si eu o intrebare, te rog? cand adaugam galbenusurile in compozitia pentru blat? nu este explicit.. multumesc frumos 🙂

    Răspuns
  2. Timea

    super bine arata!!! pup

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...