Prajitura Cleopatra
Blat cafea :
10 g ness
50 ml apa fierbinte
3 oua
100 g zahar
30 ml ulei
100 g faina
1 lgt rasa praf de copt
un praf de sare
1 lg esenta caramel
Blat cacao :
30 g cacao
75 ml apa fierbinte
3 oua
100 g zahar
30 ml ulei
100 g faina
1 lgt praf de copt
un praf de sare
esenta de vanilie
Crema ciocolata :
200 g ciocolata neagra 53%
250 g unt (80%)
250 g mascarpone
160 g zahar pudra
30 g cacao
esenta de vanilie
20 biscuiti cacao
Cafea espresso tare indulcita pentru insiropat blaturile si biscuitii (300 g)
Mod de preparare :
Blat cafea : amestecam nessul cu apa fierbinte si le lasam sa se raceasca.
Ouale le mixam spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, esenta caramel ; reducem viteza mixerului la prima viteza si adaugam treptat uleiul, apoi nessul dizolvat. La urma cernem faina impreuna cu praful de copt si amestecam cu o spatula.
Compozitia o turnam in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute.
Blat cacao : amestecam pudra de cacao cu apa fierbinte si o lasam sa se raceasca. Ouale le mixam spuma cu sarea, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, esenta de vanilie; reducem viteza mixerului la viteza 1 si adaugam treptat uleiul, apoi pudra de cacao diolvata. La urma cernem faina cu praful de copt si amestecam cu o spatula. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute, in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt.
Crema ciocolata : topim ciocolata la microunde sau pe baie de abur si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Untul moale il mixam putin . Peste el adaugam in 2 transe mascarponele (de la temperatura camerei) , mixand putin, cat sa se amestece cele 2 ingrediente, apoi in 3 transe ciocolata topita, mixand tot putin cat sa se omogenizeze. La urma adaugam pudra de cacao ,zaharul pudra si esenta de vanilie. Omogenizam apoi impartim crema in 3 .
Asamblare : blat cacao insiropat cu espresso- 1/3 crema-biscuiti cacao insiropati cu espresso-1/3 crema-blat cafea -1/3 crema.
Spor la prajiturit ! Mega ciocolatoasa. 🙂
Sursa : https://adygio.com/prajitura-cleopatra-cu-ciocolata-regina-prajiturilor/
0 Comentarii