Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea :

10 g ness

50 ml apa fierbinte

3 oua

100 g zahar

30 ml ulei

100 g faina

1 lgt rasa praf de copt

un praf de sare

1 lg esenta caramel

 

Blat cacao :

30 g cacao

75 ml apa fierbinte

3 oua

100 g zahar

30 ml ulei

100 g faina

1 lgt praf de copt

un praf de sare

esenta de vanilie

 

Crema ciocolata :

200 g ciocolata neagra 53%

250 g unt (80%)

250 g mascarpone

160 g zahar pudra

30 g cacao

esenta de vanilie

 

20 biscuiti cacao

 

Cafea espresso tare indulcita pentru insiropat blaturile si biscuitii (300 g)

 

Mod de preparare :

Blat cafea : amestecam nessul cu apa fierbinte si le lasam sa se raceasca.

Ouale le mixam spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, esenta caramel ; reducem viteza mixerului la prima viteza si adaugam treptat uleiul, apoi nessul dizolvat. La urma cernem faina impreuna cu praful de copt si amestecam cu o spatula.

Compozitia o turnam in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute.

Blat cacao : amestecam pudra de cacao cu apa fierbinte si o lasam sa se raceasca. Ouale le mixam spuma cu sarea, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, esenta de vanilie; reducem viteza mixerului la viteza 1 si adaugam treptat uleiul, apoi pudra de cacao diolvata. La urma cernem faina cu praful de copt si amestecam cu o spatula. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute, in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt.

 

Crema ciocolata : topim ciocolata la microunde sau pe baie de abur si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Untul moale il mixam putin . Peste el adaugam in 2 transe mascarponele (de la temperatura camerei) , mixand putin, cat sa se amestece cele 2 ingrediente, apoi in 3 transe ciocolata topita, mixand tot putin cat sa se omogenizeze. La urma adaugam pudra de cacao ,zaharul pudra si esenta de vanilie. Omogenizam apoi impartim crema in 3 .

Asamblare : blat cacao insiropat cu espresso- 1/3 crema-biscuiti cacao insiropati cu espresso-1/3 crema-blat cafea -1/3 crema.

Spor la prajiturit ! Mega ciocolatoasa. 🙂

Sursa : https://adygio.com/prajitura-cleopatra-cu-ciocolata-regina-prajiturilor/

 

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4