Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea :

10 g ness

50 ml apa fierbinte

3 oua

100 g zahar

30 ml ulei

100 g faina

1 lgt rasa praf de copt

un praf de sare

1 lg esenta caramel

 

Blat cacao :

30 g cacao

75 ml apa fierbinte

3 oua

100 g zahar

30 ml ulei

100 g faina

1 lgt praf de copt

un praf de sare

esenta de vanilie

 

Crema ciocolata :

200 g ciocolata neagra 53%

250 g unt (80%)

250 g mascarpone

160 g zahar pudra

30 g cacao

esenta de vanilie

 

20 biscuiti cacao

 

Cafea espresso tare indulcita pentru insiropat blaturile si biscuitii (300 g)

 

Mod de preparare :

Blat cafea : amestecam nessul cu apa fierbinte si le lasam sa se raceasca.

Ouale le mixam spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, esenta caramel ; reducem viteza mixerului la prima viteza si adaugam treptat uleiul, apoi nessul dizolvat. La urma cernem faina impreuna cu praful de copt si amestecam cu o spatula.

Compozitia o turnam in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute.

Blat cacao : amestecam pudra de cacao cu apa fierbinte si o lasam sa se raceasca. Ouale le mixam spuma cu sarea, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, esenta de vanilie; reducem viteza mixerului la viteza 1 si adaugam treptat uleiul, apoi pudra de cacao diolvata. La urma cernem faina cu praful de copt si amestecam cu o spatula. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute, in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt.

 

Crema ciocolata : topim ciocolata la microunde sau pe baie de abur si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Untul moale il mixam putin . Peste el adaugam in 2 transe mascarponele (de la temperatura camerei) , mixand putin, cat sa se amestece cele 2 ingrediente, apoi in 3 transe ciocolata topita, mixand tot putin cat sa se omogenizeze. La urma adaugam pudra de cacao ,zaharul pudra si esenta de vanilie. Omogenizam apoi impartim crema in 3 .

Asamblare : blat cacao insiropat cu espresso- 1/3 crema-biscuiti cacao insiropati cu espresso-1/3 crema-blat cafea -1/3 crema.

Spor la prajiturit ! Mega ciocolatoasa. 🙂

Sursa : https://adygio.com/prajitura-cleopatra-cu-ciocolata-regina-prajiturilor/

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6