Prajitura Chinezoaica

Prajitura Chinezoaica

Blat :
6 albusuri
200 g zahar
200 g unt (80%)
100 g faina
2 lg cu varf cacao
200 g nuci macinate

1 plic praf de copt ( 10 g )

1 fiola esenta de rom (optional)

Crema :
6 galbenusuri
150 g zahar

1 fiola esenta de vanilie (optional)

Glazura :
80 g stafide inmuiate in rom cu apa calda

 

Mod de preparare :

Blatul  : untul moale se mixeaza cu zaharul circa 5 minute, adaugam nucile amestecate cu faina si pudra  de cacao, praful de copt stins in zeama de lamaie sau otet, fiola de rom (cine doreste) iar la sfarsit albusurile batute spuma tare, amestecand cu lingura prin rasturnare, de jos in sus. Coacem blatul circa 20-25 min, la 180 grade Celsius; intindem apoi crema ( mixam galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc) peste blatul fierbinte si stafidele inmuiate in rom cu apa calduta. Coacem pentru inca 10-15 minute, adica pana cand crema se intareste. Lasam sa se raceasca si feliem.

Retete asemanatoare gasiti mai jos :

Prajitura cu nuci, gem si cacao

Prajitura cu nuci, visine si crema de cafea

Prajitura rapida cu nuci

 

   Cum pregatim prajitura in alt mod (cum era scrisa in caietul vechi):

     Blat : intr-un bol de plastic mixam albusurile spuma tare cu zaharul, apoi adaugam untul moale de la temperatura camerei mixand pana la omogenizare. Ca sa nu se lase albusurile, adaugam untul bucatica cu bucataica.

Faina o amestecam cu pudra de cacao si o adaugam peste spuma de albusuri.

La sfarsit am incorporat nucile macinate, (eu am pus si o fiola de rom) , praful de copt stins cu zeama de lamaie sau otet;am omogenizat compozitia si am rasturnat-o intr-o tava dreptunghiulara de copt (20×30 cm).

Peste blatul copt circa 20-25 minute, la 180 grade Celisus, in cuptorul preincalzit, turnam crema care o facem astfel : galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc, apoi intindem crema peste blatul fuerbinte.
Stafidele le presaram peste crema. Coacem inca 10-15 minute. Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem si servim.

       Prajitura chinezoaica  este o prajitura care se pregateste foarte repede si este foarte buna.
       Va doresc sa o incercati pentru ca este delicioasa !
https://miremirc.ro/prajituri/prajitura-cu-nuci-visine-si-crema-de-cafea/
Sursa : caietul vechi cu retete al mamei mele .
Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

6 Comentarii

  1. Anonymous

    Misto de tot!
    gaby_d

    Răspuns
  2. Anonymous

    Am facut-o eu, a facut-o si mama… iar joi, cand am venit acasa (la sibiu), ce prajitura crezi ca am gasit in frigider? Tot asta, pe care mama o refacuse!
    Ieftina, usor de facut, si mai ales, DELICIOASA!!!

    Iulia

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4