Prajitura Chinezoaica
Blat :
6 albusuri
200 g zahar
200 g unt (80%)
100 g faina
2 lg cu varf cacao
200 g nuci macinate
1 plic praf de copt ( 10 g )
1 fiola esenta de rom (optional)
Crema :
6 galbenusuri
150 g zahar
1 fiola esenta de vanilie (optional)
Glazura :
80 g stafide inmuiate in rom cu apa calda
Mod de preparare :
Blatul : untul moale se mixeaza cu zaharul circa 5 minute, adaugam nucile amestecate cu faina si pudra de cacao, praful de copt stins in zeama de lamaie sau otet, fiola de rom (cine doreste) iar la sfarsit albusurile batute spuma tare, amestecand cu lingura prin rasturnare, de jos in sus. Coacem blatul circa 20-25 min, la 180 grade Celsius; intindem apoi crema ( mixam galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc) peste blatul fierbinte si stafidele inmuiate in rom cu apa calduta. Coacem pentru inca 10-15 minute, adica pana cand crema se intareste. Lasam sa se raceasca si feliem.
Retete asemanatoare gasiti mai jos :
Cum pregatim prajitura in alt mod (cum era scrisa in caietul vechi):
Blat : intr-un bol de plastic mixam albusurile spuma tare cu zaharul, apoi adaugam untul moale de la temperatura camerei mixand pana la omogenizare. Ca sa nu se lase albusurile, adaugam untul bucatica cu bucataica.
Faina o amestecam cu pudra de cacao si o adaugam peste spuma de albusuri.
La sfarsit am incorporat nucile macinate, (eu am pus si o fiola de rom) , praful de copt stins cu zeama de lamaie sau otet;am omogenizat compozitia si am rasturnat-o intr-o tava dreptunghiulara de copt (20×30 cm).
Peste blatul copt circa 20-25 minute, la 180 grade Celisus, in cuptorul preincalzit, turnam crema care o facem astfel : galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc, apoi intindem crema peste blatul fuerbinte.
Stafidele le presaram peste crema. Coacem inca 10-15 minute. Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem si servim.
Yummy!:)Delicioasa!!!Pupici!
Misto de tot!
gaby_d
Delicioasa pajiturica ta.Pupici!
arata ff apetisanta!
imi pare buna de tot!
Am facut-o eu, a facut-o si mama… iar joi, cand am venit acasa (la sibiu), ce prajitura crezi ca am gasit in frigider? Tot asta, pe care mama o refacuse!
Ieftina, usor de facut, si mai ales, DELICIOASA!!!
Iulia