Prajitura Cezara
Aluat :
250 unt rece (80%)
5 lg zahar pudra
1 lgt praf de copt
450 g faina – 2 lg faina
2 lg cacao
5 galbenusuri
Crema branza :
500 g branza de vaci grasa
250 g Ricotta
150 g zahar
1 plic budinca de vanilie (40 g)
esenta de vanilie
2 oua medii
Bezea mac si cocos :
5 albusuri
7 lg zahar
50 g cocos
70 g seminte de mac nemacinat
2 borcane compot de piersici (720 g x 2 buc)
Decor :
zahar pudra
Mod de preparare Prajitura Cezara :
Aluat : intr-un castron punem toate ingredientele uscate, framantam cu varfurile degetelor, pana obtinem un aluat nisipos. La urma adaugam galbenusurile. Framantam din nou, apoi impartim aluatul in 2 bile, pe care le invelim si le dam la frigider pentru 3 ore.
Intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, radem pe razatoarea cu ochiuri mari, 1 bila de aluat cu cacao si dam la copt , la 180 grade Celsius, circa 13 minute. Lasam sa se raceasca.
Crema branza : punem toate ingredientele intr-un castron cu exceptia oualelor. Le mixam cu blenderul vertical . La sfarsit adaugam ouale intregi, amestecand cu o lingura.
Bezea cocos si mac : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Incorporam cocosul si macul. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare.
Piersicile le punem intr-o strecuratoare, apoi le taiem cubulete mici.
Asamblare : aluat cacao copt-piersici cubulete-crema branza-bezea cocos si mac-aluat cacao ras (bila 2).
Coacem prajitura, la 170 grade Celsius, circa 60-70 minute; facem testul cu scobitoarea. Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra si o feliem cu un cutit bine ascutit.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Sernik z makiem, kokosem i brzoskwiniami
Alte retete asemanatoare cu piersici :
Prajitura cu piersici si mascarpone
Prajitura pete solare
Zambet de soare
desi este greu de facut, aceasta este o prajitura ce merita efortul
nu e greu de facut deloc 🙂