Prajitura Cezara

Prajitura Cezara

Prajitura Cezara

Aluat :

250 unt rece (80%)

5 lg zahar pudra

1 lgt praf de copt

450 g faina – 2 lg faina

2 lg cacao

5 galbenusuri

 

Crema branza :

500 g branza de vaci grasa

250 g Ricotta

150 g zahar

1 plic budinca de vanilie (40 g)

esenta de vanilie

2 oua medii

 

Bezea mac si cocos :

5 albusuri

7 lg zahar

50 g cocos

70 g seminte de mac nemacinat

 

2 borcane compot de piersici (720 g x 2 buc)

 

Decor :

zahar pudra

 

Mod de preparare Prajitura Cezara :

Aluat : intr-un castron punem toate ingredientele uscate, framantam cu varfurile degetelor, pana obtinem un aluat nisipos. La urma adaugam galbenusurile. Framantam din nou, apoi impartim aluatul in 2 bile, pe care le invelim si le dam la frigider pentru 3 ore.

Intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, radem pe razatoarea cu ochiuri mari, 1 bila de aluat cu cacao si dam la copt , la 180 grade Celsius, circa 13 minute. Lasam sa se raceasca.

Crema branza : punem toate ingredientele intr-un castron cu exceptia oualelor. Le mixam cu blenderul vertical . La sfarsit adaugam ouale intregi, amestecand cu o lingura.

Bezea cocos si mac : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Incorporam cocosul si macul. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare.

Piersicile le punem intr-o strecuratoare, apoi le taiem cubulete mici.

Asamblare : aluat cacao copt-piersici cubulete-crema branza-bezea cocos si mac-aluat cacao ras (bila 2).

Coacem prajitura, la 170 grade Celsius, circa 60-70 minute; facem testul cu scobitoarea. Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra si o feliem cu un cutit bine ascutit.

Prajitura Cezara

Prajitura Cezara

Prajitura Cezara

Prajitura Cezara

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa mea de inspiratie :

Sernik z makiem, kokosem i brzoskwiniami

Alte retete asemanatoare cu piersici :

Prajitura cu piersici si mascarpone

Prajitura pete solare

Zambet de soare

 

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Service GSM

    desi este greu de facut, aceasta este o prajitura ce merita efortul

    Răspuns
    • miremirc

      nu e greu de facut deloc 🙂

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4