Prajitura Cezara

Aluat :

250 unt rece (80%)

5 lg zahar pudra

1 lgt praf de copt

450 g faina – 2 lg faina

2 lg cacao

5 galbenusuri

Crema branza :

500 g branza de vaci grasa

250 g Ricotta

150 g zahar

1 plic budinca de vanilie (40 g)

esenta de vanilie

2 oua medii

Bezea mac si cocos :

5 albusuri

7 lg zahar

50 g cocos

70 g seminte de mac nemacinat

2 borcane compot de piersici (720 g x 2 buc)

Decor :

zahar pudra

Mod de preparare :

Aluat : intr-un castron punem toate ingredientele uscate, framantam cu varfurile degetelor, pana obtinem un aluat nisipos. La urma adaugam galbenusurile. Framantam din nou, apoi impartim aluatul in 2 bile, pe care le invelim si le dam la frigider pentru 3 ore.

Intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, radem pe razatoarea cu ochiuri mari, 1 bila de aluat cu cacao si dam la copt , la 180 grade Celsius, circa 13 minute. Lasam sa se raceasca.

Crema branza : punem toate ingredientele intr-un castron cu exceptia oualelor. Le mixam cu blenderul vertical . La sfarsit adaugam ouale intregi, amestecand cu o lingura.

Bezea cocos si mac : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Incorporam cocosul si macul. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare.

Piersicile le punem intr-o strecuratoare, apoi le taiem cubulete mici.

Asamblare : aluat cacao copt-piersici cubulete-crema branza-bezea cocos si mac-aluat cacao ras (bila 2).

Coacem prajitura, la 170 grade Celsius, circa 60-70 minute; facem testul cu scobitoarea. Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra si o feliem cu un cutit bine ascutit.

Spor la prajiturit ! 🙂

sursa

2 Comentarii

  1. Service GSM

    desi este greu de facut, aceasta este o prajitura ce merita efortul

    Răspuns
    • miremirc

      nu e greu de facut deloc 🙂

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...