Prajitura Cenusareasa

4 Foi :

2 oua

180 g zahar

180 ml lapte

140 ml ulei

1 lgt bicarbonat (10 g)

1 lg zeama de lamaie (sau otet)

30 g cacao

600-700 g faina

Crema :

1 l lapte

200 g zahar

3 plicuri budinca de ciocolata (3×40 g)

200 g ciocolata neagra

300 g unt (80%)

Decor :

100 g nuci macinate

Mod de preparare :

Foi : din ingrediente vom coace 4 foi astfel : mixam ouale cu zaharul, laptele si uleiul circa 5 minute, adaugam apoi bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet, pudra de cacao si 300 g faina. Mixam inca 2 minute, apoi mai adaugam inca 300 g faina si framantam. Adaugam faina pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. Aluatul obtinut il cantarim , apoi il impartim in 4 parti .

Invelim fiecare bila de aluat, in folie alimentara si lasam sa se odihneasca la temperatura camerei, apoi fiecare bila de aluat o indindem pe foaia de copt, (circa 28×38 cm), intepam cu furculita din loc in loc si dam la cuptor.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10-12 minute.

Crema : fierbem budinca conform instructiunilor de pe plic, dar cu cantitatile noastre din reteta. Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta bucatele. Omogenizam si acoperim cu folie alimentara pana se raceste. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din rema racita. Crema obtinuta o impartim in 4 si ungem fiecare foaie. Deasupra presaram nucile macinate.

Dam prajitura la frigider, de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit ascutit.

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

2 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1312
504
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest