Prajitura Cenusareasa
4 Foi :
2 oua
180 g zahar
180 ml lapte
140 ml ulei
1 lgt bicarbonat (10 g)
1 lg zeama de lamaie (sau otet)
30 g cacao
600-700 g faina
Crema :
1 l lapte
200 g zahar
3 plicuri budinca de ciocolata (3×40 g)
200 g ciocolata neagra
300 g unt (80%)
Decor :
100 g nuci macinate
Mod de preparare Prajitura Cenusareasa :
Foi : din ingrediente vom coace 4 foi astfel : mixam ouale cu zaharul, laptele si uleiul circa 5 minute, adaugam apoi bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet, pudra de cacao si 300 g faina. Mixam inca 2 minute, apoi mai adaugam inca 300 g faina si framantam. Adaugam faina pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. Aluatul obtinut il cantarim , apoi il impartim in 4 parti .



Invelim fiecare bila de aluat, in folie alimentara si lasam sa se odihneasca la temperatura camerei, apoi fiecare bila de aluat o indindem pe foaia de copt, (circa 28×38 cm), intepam cu furculita din loc in loc si dam la cuptor.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10-12 minute.

Crema : fierbem budinca conform instructiunilor de pe plic, dar cu cantitatile noastre din reteta. Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta bucatele. Omogenizam si acoperim cu folie alimentara pana se raceste. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din rema racita. Crema obtinuta o impartim in 4 si ungem fiecare foaie. Deasupra presaram nucile macinate.




Dam prajitura la frigider, de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit ascutit.
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu foi :
Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie
Prajitura foi cu miere de albine
Prajitura Spartak
Delicioasa!
daaa 🙂