Prajitura Cenusareasa

Prajitura Cenusareasa

Prajitura Cenusareasa

4 Foi :

2 oua

180 g zahar

180 ml lapte

140 ml ulei

1 lgt bicarbonat (10 g)

1 lg zeama de lamaie (sau otet)

30 g cacao

600-700 g faina

 

Crema :

1 l lapte

200 g zahar

3 plicuri budinca de ciocolata (3×40 g)

200 g ciocolata neagra

300 g unt (80%)

 

Decor :

100 g nuci macinate

 

Mod de preparare Prajitura Cenusareasa :

Foi : din ingrediente vom coace 4 foi astfel : mixam ouale cu zaharul, laptele si uleiul circa 5 minute, adaugam apoi bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet, pudra de cacao si 300 g faina. Mixam inca 2 minute, apoi mai adaugam inca 300 g faina si framantam. Adaugam faina pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. Aluatul obtinut il cantarim , apoi il impartim in 4 parti .

Invelim fiecare bila de aluat, in folie alimentara si lasam sa se odihneasca la temperatura camerei, apoi fiecare bila de aluat o indindem pe foaia de copt, (circa 28×38 cm), intepam cu furculita din loc in loc si dam la cuptor.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10-12 minute.

Crema : fierbem budinca conform instructiunilor de pe plic, dar cu cantitatile noastre din reteta. Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta bucatele. Omogenizam si acoperim cu folie alimentara pana se raceste. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din rema racita. Crema obtinuta o impartim in 4 si ungem fiecare foaie. Deasupra presaram nucile macinate.

Prajitura Cenusareasa

Dam prajitura la frigider, de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit ascutit.

Prajitura Cenusareasa

Prajitura Cenusareasa

Spor la prajiturit ! 🙂

Alte retete cu foi :

Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie

Prajitura foi cu miere de albine

Prajitura Spartak

 

 

2 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...