Prajitura Cenusareasa

Prajitura Cenusareasa

Prajitura Cenusareasa

4 Foi :

2 oua

180 g zahar

180 ml lapte

140 ml ulei

1 lgt bicarbonat (10 g)

1 lg zeama de lamaie (sau otet)

30 g cacao

600-700 g faina

 

Crema :

1 l lapte

200 g zahar

3 plicuri budinca de ciocolata (3×40 g)

200 g ciocolata neagra

300 g unt (80%)

 

Decor :

100 g nuci macinate

 

Mod de preparare Prajitura Cenusareasa :

Foi : din ingrediente vom coace 4 foi astfel : mixam ouale cu zaharul, laptele si uleiul circa 5 minute, adaugam apoi bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet, pudra de cacao si 300 g faina. Mixam inca 2 minute, apoi mai adaugam inca 300 g faina si framantam. Adaugam faina pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. Aluatul obtinut il cantarim , apoi il impartim in 4 parti .

Invelim fiecare bila de aluat, in folie alimentara si lasam sa se odihneasca la temperatura camerei, apoi fiecare bila de aluat o indindem pe foaia de copt, (circa 28×38 cm), intepam cu furculita din loc in loc si dam la cuptor.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10-12 minute.

Crema : fierbem budinca conform instructiunilor de pe plic, dar cu cantitatile noastre din reteta. Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta bucatele. Omogenizam si acoperim cu folie alimentara pana se raceste. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din rema racita. Crema obtinuta o impartim in 4 si ungem fiecare foaie. Deasupra presaram nucile macinate.

Prajitura Cenusareasa

Dam prajitura la frigider, de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit ascutit.

Prajitura Cenusareasa

Prajitura Cenusareasa

Spor la prajiturit ! 🙂

Alte retete cu foi :

Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie

Prajitura foi cu miere de albine

Prajitura Spartak

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6