Prajitura Cella
Blat mac :
5 oua
150 g zahar
100 g faina
100 g mac
1 plic praf de copt (10 g)
2 lg ulei
2 lg apa fiarta
Crema branza :
1 kg branza de vaci grasa
200 g unt
200 g zahar pudra cu aroma de vanilie
esenta de vanilie
80 ml lapte
1 plic gelatina granulata (10 g)
1 borcan gem de afine
80 g fulgi de migdale usor prajiti
Mod de preparare Prajitura Cella :
Blat mac : mixam galbenusurile cu uleiul treptat, cu apa fiarta si lasam deoparte. Albusurile le mixam cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, apoi galbenusurile de mai sus, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si macul nemacinat. Omogenizam cu o spatula si intindem intr-o tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul cu scobitoarea . Blatul rece il taiem in 2.
Crema branza : untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, adaugam apoi branza de vaci cremoasa (la temperatura camerei si ea) , esenta de vanilie, iar la urma gelatina hidratata in lapte si topita, fara a o da in clocot.
Asamblare : 1/2 blat cu mac uns cu gem de afine-1/2 crema branza-1/2 blat mac uns cu gem de afine (partea cu gem este in interior)- 1/2 crema branza-fulgi migdale usor prajiti.
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Spor la prajiturit !! 🙂
Alte retete cu mac :
0 Comentarii