Prajitura Cella

Prajitura Cella

Prajitura Cella

Blat mac :

5 oua

150 g zahar

100 g faina

100 g mac

1 plic praf de copt (10 g)

2 lg ulei

2 lg apa fiarta

 

Crema branza :

1 kg branza de vaci grasa

200 g unt

200 g zahar pudra cu aroma de vanilie

esenta de vanilie

80 ml lapte

1 plic gelatina granulata (10 g)

 

1 borcan gem de afine

80 g fulgi de migdale usor prajiti

 

Mod de preparare Prajitura Cella  :

 Blat mac : mixam galbenusurile cu uleiul treptat, cu apa fiarta si lasam deoparte. Albusurile le mixam cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, apoi galbenusurile de mai sus, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si macul nemacinat. Omogenizam cu o spatula si intindem intr-o tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul cu scobitoarea . Blatul rece il taiem in 2.

Crema branza : untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, adaugam apoi branza de vaci cremoasa (la temperatura camerei si ea) , esenta de vanilie, iar la urma gelatina hidratata in lapte si topita, fara a o da in clocot.

 Asamblare : 1/2 blat cu mac uns cu gem de afine-1/2 crema branza-1/2 blat mac uns cu gem de afine (partea cu gem este in interior)- 1/2 crema branza-fulgi migdale usor prajiti.

Prajitura Cella

 

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura Cella

Prajitura Cella

Prajitura Cella

 

Spor la prajiturit !! 🙂

Alte retete cu mac :

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cremoasa cu mac si lamaie

Placinta cu mac

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...