Prajitura Cella

Prajitura Cella

Prajitura Cella

Blat mac :

5 oua

150 g zahar

100 g faina

100 g mac

1 plic praf de copt (10 g)

2 lg ulei

2 lg apa fiarta

 

Crema branza :

1 kg branza de vaci grasa

200 g unt

200 g zahar pudra cu aroma de vanilie

esenta de vanilie

80 ml lapte

1 plic gelatina granulata (10 g)

 

1 borcan gem de afine

80 g fulgi de migdale usor prajiti

 

Mod de preparare Prajitura Cella  :

 Blat mac : mixam galbenusurile cu uleiul treptat, cu apa fiarta si lasam deoparte. Albusurile le mixam cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, apoi galbenusurile de mai sus, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si macul nemacinat. Omogenizam cu o spatula si intindem intr-o tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul cu scobitoarea . Blatul rece il taiem in 2.

Crema branza : untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, adaugam apoi branza de vaci cremoasa (la temperatura camerei si ea) , esenta de vanilie, iar la urma gelatina hidratata in lapte si topita, fara a o da in clocot.

 Asamblare : 1/2 blat cu mac uns cu gem de afine-1/2 crema branza-1/2 blat mac uns cu gem de afine (partea cu gem este in interior)- 1/2 crema branza-fulgi migdale usor prajiti.

Prajitura Cella

 

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura Cella

Prajitura Cella

Prajitura Cella

 

Spor la prajiturit !! 🙂

Alte retete cu mac :

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cremoasa cu mac si lamaie

Placinta cu mac

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6