Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Blat de cacao :

6 oua

6 lg zahar

3 lg ulei

5 lg faina

2 lg cacao

 

Crema de mascarpone :

600 ml smantana pentru frisca

500 g mascarpone

3 lg zahar pudra

 

Bezea de cacao :

5 albusuri

200 g zahar

1,5 lg amidon alimentar

1 lg cacao

1 lg otet

 

Plus :

dulceata de coacaze negre 1 borcanel

 

Mod de preparare Prajitura Cassis :

Blat de cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la final faina si pudra de cacao cernute. Compozitia obtinuta o turnam in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute. 

 Bezea de cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam otetul, mixand mai departe, iar la urma adaugam amidonul alimentar amestecat cu pudra de cacao. Compozitia obtinuta o turnam in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem la 160 grade Celsius, circa 25 minute, apoi scadem la 90 grade Celsius si mai coacem 10 minute.

Crema de mascarpone : intr-un castron punem toate ingredientele reci si le mixam pana obtinem o crema consistenta.

       Asamblare : blat de cacao-dulceata de coacaze negre-crema de mascarpone-bezea de cacao

Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o feliem cu un cutit cu lama subtire.

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Ciasto Cassis

 

Alte retete cu mascarpone :

Prajitura cu fructe, mascarpone si Nutella

 

Prajitura nor de ciocolata

Prajitura alba cu mascarpone

 

 

Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei Aluat dospit : 250 g faina 3,5 g drojdie uscata (sau 13 g drojdie proaspata) 3 galbenusuri 50 g zahar 150 ml lapte caldut 15 ml ulei esenta de vanilie un praf de sare   gem de caise 300 g   Budinca de gris: 500 ml lapte 50 g zahar...

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni Aluat fraged :  450 g faina 4 galbenusuri 250 g unt rece 80% 1 lgt praf de copt 3 lg zahar pudra   Bezea : 6 albusuri 250 g zahar 60 g budinca de capsuni 50 ml ulei 300 g capsuni proaspete   Decor : zahar pudra   Mod de...

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza Blat : 4 oua 110 g unt topit 450 ml lapte 170 g zahar esenta de vanilie 450 g faina 2+1/2 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu   Umplutura : 180 g unt moale 80% 170 g zahar 1 lgt scortisoara 2 lg faina  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11