Prajitura Cassis
Blat de cacao :
6 oua
6 lg zahar
3 lg ulei
5 lg faina
2 lg cacao
Crema de mascarpone :
600 ml smantana pentru frisca
500 g mascarpone
3 lg zahar pudra
Bezea de cacao :
5 albusuri
200 g zahar
1,5 lg amidon alimentar
1 lg cacao
1 lg otet
Plus :
dulceata de coacaze negre 1 borcanel
Mod de preparare Prajitura Cassis :
Blat de cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la final faina si pudra de cacao cernute. Compozitia obtinuta o turnam in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute.
Bezea de cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam otetul, mixand mai departe, iar la urma adaugam amidonul alimentar amestecat cu pudra de cacao. Compozitia obtinuta o turnam in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem la 160 grade Celsius, circa 25 minute, apoi scadem la 90 grade Celsius si mai coacem 10 minute.
Crema de mascarpone : intr-un castron punem toate ingredientele reci si le mixam pana obtinem o crema consistenta.
Asamblare : blat de cacao-dulceata de coacaze negre-crema de mascarpone-bezea de cacao
Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o feliem cu un cutit cu lama subtire.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu mascarpone :
0 Comentarii