Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Blat de cacao :

6 oua

6 lg zahar

3 lg ulei

5 lg faina

2 lg cacao

 

Crema de mascarpone :

600 ml smantana pentru frisca

500 g mascarpone

3 lg zahar pudra

 

Bezea de cacao :

5 albusuri

200 g zahar

1,5 lg amidon alimentar

1 lg cacao

1 lg otet

 

Plus :

dulceata de coacaze negre 1 borcanel

 

Mod de preparare Prajitura Cassis :

Blat de cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la final faina si pudra de cacao cernute. Compozitia obtinuta o turnam in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute. 

 Bezea de cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam otetul, mixand mai departe, iar la urma adaugam amidonul alimentar amestecat cu pudra de cacao. Compozitia obtinuta o turnam in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem la 160 grade Celsius, circa 25 minute, apoi scadem la 90 grade Celsius si mai coacem 10 minute.

Crema de mascarpone : intr-un castron punem toate ingredientele reci si le mixam pana obtinem o crema consistenta.

       Asamblare : blat de cacao-dulceata de coacaze negre-crema de mascarpone-bezea de cacao

Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o feliem cu un cutit cu lama subtire.

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Ciasto Cassis

 

Alte retete cu mascarpone :

Prajitura cu fructe, mascarpone si Nutella

 

Prajitura nor de ciocolata

Prajitura alba cu mascarpone

 

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4