Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Blat de cacao :

6 oua

6 lg zahar

3 lg ulei

5 lg faina

2 lg cacao

 

Crema de mascarpone :

600 ml smantana pentru frisca

500 g mascarpone

3 lg zahar pudra

 

Bezea de cacao :

5 albusuri

200 g zahar

1,5 lg amidon alimentar

1 lg cacao

1 lg otet

 

Plus :

dulceata de coacaze negre 1 borcanel

 

Mod de preparare Prajitura Cassis :

Blat de cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la final faina si pudra de cacao cernute. Compozitia obtinuta o turnam in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute. 

 Bezea de cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam otetul, mixand mai departe, iar la urma adaugam amidonul alimentar amestecat cu pudra de cacao. Compozitia obtinuta o turnam in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem la 160 grade Celsius, circa 25 minute, apoi scadem la 90 grade Celsius si mai coacem 10 minute.

Crema de mascarpone : intr-un castron punem toate ingredientele reci si le mixam pana obtinem o crema consistenta.

       Asamblare : blat de cacao-dulceata de coacaze negre-crema de mascarpone-bezea de cacao

Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o feliem cu un cutit cu lama subtire.

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Ciasto Cassis

 

Alte retete cu mascarpone :

Prajitura cu fructe, mascarpone si Nutella

 

Prajitura nor de ciocolata

Prajitura alba cu mascarpone

 

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Prajitura cu cocos si ness

Prajitura cu cocos si ness

Prajitura cu cocos si ness Blat cocos : 5 oua 5 lg zahar 4 lg faina 4 lg cocos 2,5 lg ulei esenta de vanilie   Bezea : 6 albusuri 7 lg zahar 1 lg otet   Crema ness : 6 galbenusuri 100 g zahar 3 lg ness 4 lg apa 250 g unt (80%)   Glazura ciocolata : 100...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1