Blat :
3 oua
100 g zahar
80 g faina
20 g amidon alimentar
Crema :
130 g unt
50 g zahar pudra
50 ml lapte condensat nefiert
1 lg cognac
Decor :
1 lg cacao
1 lg zahar pudra
Mod de preparare :
Blat : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile, apoi faina impreuna cu amidonul ,cernute. Amestecam cu miscari circulare. Coacem in tava (24*24 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzi, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca.
Crema : untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma cu zaharul pudra, apoi adaugam treptat laptele condensat.
Asamblare : maruntim blatul cu robotul , apoi il adaugam treptat peste crema. La sfarsit incorporam lingura de cognac.
Din aceasta compozitie formam circa 10-11 cartofi, pe care apoi ii tavalim prin amestecul de cacao si zahar pudra . Ii lasam deoparte pentru circa 10 minute, apoi ii mai tavalim o data.
Dam „cartofii” la frigider pentru circa 2 ore , apoi putem servi. Sunt mega deliciosi 🙂
Foarte foarte buni ! Dupa parerea mea trebuie portia dublata.
Sursa : https://gustosel.com/2015/02/10/prajitura-cartof/
0 Comentarii