Prajitura cartof

Blat :

3 oua

100 g zahar

80 g faina

20 g amidon alimentar

 

Crema :

130 g unt

50 g zahar pudra

50 ml lapte condensat nefiert

1 lg cognac

 

Decor :

1 lg cacao

1 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

   Blat : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile, apoi faina impreuna cu amidonul ,cernute. Amestecam cu miscari circulare. Coacem in tava (24*24 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzi, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca.

 Crema : untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma cu zaharul pudra, apoi adaugam treptat laptele condensat.

 Asamblare : maruntim blatul cu robotul , apoi il adaugam treptat peste crema. La sfarsit incorporam lingura de cognac.

Din aceasta compozitie formam circa 10-11 cartofi, pe care apoi ii tavalim prin amestecul de cacao si zahar pudra . Ii lasam deoparte pentru circa 10 minute, apoi ii mai tavalim o data.

Dam „cartofii” la frigider pentru circa 2 ore , apoi putem servi. Sunt mega deliciosi 🙂

 

Foarte foarte buni ! Dupa parerea mea trebuie portia dublata.

 

Sursa : https://gustosel.com/2015/02/10/prajitura-cartof/

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6