Prajitura cartof

Blat :

3 oua

100 g zahar

80 g faina

20 g amidon alimentar

 

Crema :

130 g unt

50 g zahar pudra

50 ml lapte condensat nefiert

1 lg cognac

 

Decor :

1 lg cacao

1 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

   Blat : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile, apoi faina impreuna cu amidonul ,cernute. Amestecam cu miscari circulare. Coacem in tava (24*24 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzi, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca.

 Crema : untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma cu zaharul pudra, apoi adaugam treptat laptele condensat.

 Asamblare : maruntim blatul cu robotul , apoi il adaugam treptat peste crema. La sfarsit incorporam lingura de cognac.

Din aceasta compozitie formam circa 10-11 cartofi, pe care apoi ii tavalim prin amestecul de cacao si zahar pudra . Ii lasam deoparte pentru circa 10 minute, apoi ii mai tavalim o data.

Dam „cartofii” la frigider pentru circa 2 ore , apoi putem servi. Sunt mega deliciosi 🙂

 

Foarte foarte buni ! Dupa parerea mea trebuie portia dublata.

 

Sursa : https://gustosel.com/2015/02/10/prajitura-cartof/

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
531
2412
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest