Prajitura cartof

Blat :

3 oua

100 g zahar

80 g faina

20 g amidon alimentar

 

Crema :

130 g unt

50 g zahar pudra

50 ml lapte condensat nefiert

1 lg cognac

 

Decor :

1 lg cacao

1 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

   Blat : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile, apoi faina impreuna cu amidonul ,cernute. Amestecam cu miscari circulare. Coacem in tava (24*24 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzi, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca.

 Crema : untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma cu zaharul pudra, apoi adaugam treptat laptele condensat.

 Asamblare : maruntim blatul cu robotul , apoi il adaugam treptat peste crema. La sfarsit incorporam lingura de cognac.

Din aceasta compozitie formam circa 10-11 cartofi, pe care apoi ii tavalim prin amestecul de cacao si zahar pudra . Ii lasam deoparte pentru circa 10 minute, apoi ii mai tavalim o data.

Dam „cartofii” la frigider pentru circa 2 ore , apoi putem servi. Sunt mega deliciosi 🙂

 

Foarte foarte buni ! Dupa parerea mea trebuie portia dublata.

 

Sursa : https://gustosel.com/2015/02/10/prajitura-cartof/

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6