Prajitura Carpati

Prajitura Carpati

Prajitura Carpati

 
 
Foi :
3 oua
1 cana zahar (1 cana = 250 ml)
1 cana ulei
1 cana lapte
1 lgt bicarbonat stins cu putin otet
1200 g faina (in reteta scria faina cat cuprinde, eu am cantarit-o)
 
Crema caramel :
1 kg zahar
5 lg apa
2 l lapte
16 lg faina
500 g margarina
esenta de rom
 
Decor :
cocos
 
Mod de preparare Prajitura Carpati :
 
Foi : intr-un castron mixam ouale cu zaharul, timp de 5 minute, adaugam apoi uleiul treptat, mixand mereu, laptele, bicarbonatul stins, iar la final incorporam faina tot treptat. Obtinem un aluat, pe care il impartim in 10 bile.
 
IMG_3125
 
IMG_3126
 
IMG_3127
 
IMG_3129
 
 Fiecare bila o intindem cu sucitorul pe fundul unei tavi (30*34 cm ) unsa cu putin ulei, o intepam cu scobitoarea din loc in loc, apoi o coacem la foc mediu, circa 3 minute .
 
IMG_3131
 
IMG_3133
 
 
  Crema caramel : intr-o cratita de circa 6 l , caramelizam zaharul impreuna cu cele 5 lg de apa.
 
IMG_3147
 
 Adaugam treptat faina, lingura cu lingura, amestecand mereu.
 
IMG_3148
 
 Incorporam laptele tot treptat, amestecand mereu.
 
IMG_3149
 
 Dupa ce crema s-a ingrosat, luam cratita de pe foc,  adaugam margarina (eu am folosit 300 g margarina si 200 g unt) si esenta de rom (1 fiola de la Dr.Oetker ). Mixam pana cand crema este omogena.
 
IMG_3152
 
 
IMG_3153
 
       Crema fierbinte se pune intre foi (ultima foaie ramane goala),  iar restul de crema ramas se pastreaza pentru a doua zi, cand vom lipii partile prajiturii si o vom imbraca tot in crema. Eu am copt foile pe fundul tavii de aragaz, apoi prajitura am asamblat-o in aceeasi tava.
Am pus circa 2 polonice de crema pe fiecare foaie. Mi-a ramas pentru lipituri si imbracat prajitura mai mult de o cana mare de crema. La sfarsit, punem o greutate peste foile umplute cu crema si lasam la rece .
 
IMG_3154
 
IMG_3156
 
 A doua zi, rasturnam prajitura pe o alta tava, o taiem pe lungime de 2 ori, astfel incat sa obtinem 3 dreptunghiuri . Fiecare dreptunghi se aseza pe marginea mesei si se taie oblic, pe lungime.
 
IMG_3157
 
IMG_3160
 
 Cele 2 parti obtinute, se aseaza cu varfurile in sus si se lipesc pe mijloc,” spate in spate ” ca sa zic asa .
Imbracam prajitura in crema, apoi presaram cocos peste ea.
 
IMG_3161
 

Prajitura Carpati

Prajitura Carpati

 
 

Prajitura Carpati

 
 
 
 
Spor la incercat minunatia aceasta de prajitura  😀   !!!
 
Sursa mea : http://gatimimpreuna.blogspot.ro/2012/01/prajitura-carpati.html
Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

6 Comentarii

  1. Lang Mina

    Wooow,ce bine arata!Trebuie neaparat sa o fac si eu,prea ma tenteaza!

    Răspuns
  2. Postolache Violeta

    Arata fabulos, iar fotografiile sunt de 24 cu plus, felicitari!!! Am salvat-o abia astept o ocazie sa o execut!

    Răspuns
  3. anca

    As dori sa o in cerc si eu, dar cantitatea mi se pare foarte multa pentru necesitatile mele. As putea face reteta la jumatate de cantitate?

    Răspuns
  4. Cristina

    Buna, as vrea sa știu de înseamnă 5 lg de apa. Nu înțeleg. Mulțumesc anticipat

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4