Prajitura Carpati
IMG_3210
Foi :
3 oua
1 cana zahar (1 cana = 250 ml)
1 cana ulei
1 cana lapte
1 lgt bicarbonat stins cu putin otet
1200 g faina (in reteta scria faina cat cuprinde, eu am cantarit-o)
 
Crema caramel :
1 kg zahar
5 lg apa
2 l lapte
16 lg faina
500 g margarina
esenta de rom
 
Decor :
cocos
 
Mod de preparare :
Foi : intr-un castron mixam ouale cu zaharul, timp de 5 minute, adaugam apoi uleiul treptat, mixand mereu, laptele, bicarbonatul stins, iar la final incorporam faina tot treptat. Obtinem un aluat, pe care il impartim in 10 bile.
 
IMG_3125
IMG_3126
IMG_3127
IMG_3129
 Fiecare bila o intindem cu sucitorul pe fundul unei tavi (30*34 cm ) unsa cu putin ulei, o intepam cu scobitoarea din loc in loc, apoi o coacem la foc mediu, circa 3 minute .
 
IMG_3131
IMG_3133
IMG_3137
 
  Crema caramel : intr-o cratita de circa 6 l , caramelizam zaharul impreuna cu cele 5 lg de apa.
 
IMG_3147
 Adaugam treptat faina, lingura cu lingura, amestecand mereu.
 
IMG_3148
 Incorporam laptele tot treptat, amestecand mereu.
 
IMG_3149
 Dupa ce crema s-a ingrosat, luam cratita de pe foc,  adaugam margarina (eu am folosit 300 g margarina si 200 g unt) si esenta de rom (1 fiola de la Dr.Oetker ). Mixam pana cand crema este omogena.
 
IMG_3152
 
IMG_3153
       Crema fierbinte se pune intre foi (ultima foaie ramane goala),  iar restul de crema ramas se pastreaza pentru a doua zi, cand vom lipii partile prajiturii si o vom imbraca tot in crema. Eu am copt foile pe fundul tavii de aragaz, apoi prajitura am asamblat-o in aceeasi tava.
Am pus circa 2 polonice de crema pe fiecare foaie. Mi-a ramas pentru lipituri si imbracat prajitura mai mult de o cana mare de crema. La sfarsit, punem o greutate peste foile umplute cu crema si lasam la rece .
 
IMG_3154
IMG_3156
 A doua zi, rasturnam prajitura pe o alta tava, o taiem pe lungime de 2 ori, astfel incat sa obtinem 3 dreptunghiuri . Fiecare dreptunghi se aseza pe marginea mesei si se taie oblic, pe lungime.
 
IMG_3157
 
IMG_3160
 Cele 2 parti obtinute, se aseaza cu varfurile in sus si se lipesc pe mijloc,” spate in spate ” ca sa zic asa .
Imbracam prajitura in crema, apoi presaram cocos peste ea.
 
IMG_3161
IMG_3163
IMG_3164
IMG_3210
 
IMG_3238
 
Spor la incercat minunatia aceasta de prajitura  😀   !!!
 
Sursa mea : http://gatimimpreuna.blogspot.ro/2012/01/prajitura-carpati.html

6 Comentarii

  1. Lang Mina

    Wooow,ce bine arata!Trebuie neaparat sa o fac si eu,prea ma tenteaza!

    Răspuns
  2. Postolache Violeta

    Arata fabulos, iar fotografiile sunt de 24 cu plus, felicitari!!! Am salvat-o abia astept o ocazie sa o execut!

    Răspuns
  3. anca

    As dori sa o in cerc si eu, dar cantitatea mi se pare foarte multa pentru necesitatile mele. As putea face reteta la jumatate de cantitate?

    Răspuns
  4. Cristina

    Buna, as vrea sa știu de înseamnă 5 lg de apa. Nu înțeleg. Mulțumesc anticipat

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...