Prajitura „caciuli rusesti”

Prajitura „caciuli rusesti”

Prajitura "caciuli rusesti"

 

Blat vanilie :

2 oua

100 g zahar

50 ml apa fiarta

50 ml ulei

125 g faina

5 g praf de copt (1/2 plic)

 

Blat cacao :

2 oua

100 g zahar

50 ml apa fiarta

50 ml ulei

125 g faina

1,5 lg cacao

5 g praf de copt (1/2 plic)

 

Crema vanilie :

1 plic budinca de vanilie

350 ml lapte

1 plic zahar vanilat

100 g zahar

200 g unt

 

Glazura ciocolata :

100 g ciocolata neagra (60% cacao)

2 lg lapte

1 lg unt

 

Pentru tavalit :

150 g cocos

 

Mod de preparare Prajitura „caciuli rusesti” :

Blat vanilie : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare. Incorporam treptat, mixand mereu, apa fiarta, apoi galbenusurile pe rand, uleiul treptat, ca la maioneza, iar la final faina amestecata cu praful de copt(cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus).

IMG_4177

IMG_4178

 

IMG_4179

 

Compozitia obtinuta, o intindem intr-o tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem circa 20 de minute in cuptorul preincalzit.

IMG_4183

IMG_4185

 Blat cacao : procedam la fel ca la blatul de vanilie, cu exceptia ca faina o amestecam cu praful de copt si pudra de cacao.

IMG_4186

Coacem in aceeasi tava.

IMG_4187

IMG_4191

 Crema de vanilie : 250 ml lapte il punem intr-o craticioara sa fiarba; separat, amestecam budinca de vanilie pudra, cu 100 ml lapte rece, pe care il turnam in fir subtire peste laptele fierbinte . Amestecam pana cand obtinem o crema. Luam de pe foc si adaugam zaharul si zaharul vanilat. Acoperim cu o folie alimentara si lasam budinca sa se raceasca.

IMG_4188

IMG_4190

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din budinca rece.

IMG_4196

IMG_4198

 Asamblare : cu un paharel de sticla (d=4,5 cm) am decupat cerculete din fiecare blat . Am decupat si din blat rece si din blat cald si e ok oricum.

IMG_4193

IMG_4195

Crema o impartim in 2 . Jumatate o asezam pe fiecare cerculet maro. Asezam cerculetul alb peste crema.

IMG_4200

IMG_4201

Cu jumatatea din crema ramasa, ungem marginile butoiaselor (e mai usor cu un cutit ). Aici intervine munca cea mai grea ….rabdare, rabdare si iarasi rabdare… Apoi le tavalim prin nuca de cocos.

IMG_4202

IMG_4213

Glazura de ciocolata : pe foc mic, asezam o craticioara, in care punem ingredientele; omogenizam si cu ajutorul unei lingurite sau a unui cutit intindem glazura peste „caciulile rusesti”  🙂

Prajitura "caciuli rusesti"

Mi-au iesit 35 „caciuli rusesti ” .

O reteta destul de migaloasa, dar foarte foarte buna!  🙂

Prajitura "caciuli rusesti"

Prajitura "caciuli rusesti"

Prajitura "caciuli rusesti"

 

Spor la incercat reteta ! 🙂

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura „Caciuli rusesti”

 

Alte retete cu crema de vanilie :

Foi cu cocos si vanilie

Prajitura cu mere si vanilie

Prajitura cu mac si vanilie

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

  1. Adina

    Uite un desert deosebit !:)
    Imi place maxim.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7