Prajitura „caciuli rusesti”

IMG_4229

Blat vanilie :

2 oua

100 g zahar

50 ml apa fiarta

50 ml ulei

125 g faina

5 g praf de copt (1/2 plic)

 

Blat cacao :

2 oua

100 g zahar

50 ml apa fiarta

50 ml ulei

125 g faina

1,5 lg cacao

5 g praf de copt (1/2 plic)

 

Crema vanilie :

1 plic budinca de vanilie

350 ml lapte

1 plic zahar vanilat

100 g zahar

200 g unt

 

Glazura ciocolata :

100 g ciocolata neagra (60% cacao)

2 lg lapte

1 lg unt

 

Pentru tavalit :

150 g cocos

 

Mod de preparare :

Blat vanilie : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare. Incorporam treptat, mixand mereu, apa fiarta, apoi galbenusurile pe rand, uleiul treptat, ca la maioneza, iar la final faina amestecata cu praful de copt(cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus).

IMG_4177

IMG_4178

 

IMG_4179

 

Compozitia obtinuta, o intindem intr-o tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem circa 20 de minute in cuptorul preincalzit.

IMG_4183

IMG_4185

 

 Blat cacao : procedam la fel ca la blatul de vanilie, cu exceptia ca faina o amestecam cu praful de copt si pudra de cacao.

IMG_4186       Coacem in aceeasi tava.

IMG_4187

 

IMG_4191

 

 Crema de vanilie : 250 ml lapte il punem intr-o craticioara sa fiarba; separat, amestecam budinca de vanilie pudra, cu 100 ml lapte rece, pe care il turnam in fir subtire peste laptele fierbinte . Amestecam pana cand obtinem o crema. Luam de pe foc si adaugam zaharul si zaharul vanilat. Acoperim cu o folie alimentara si lasam budinca sa se raceasca.

IMG_4188

 

IMG_4190

 

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din budinca rece.

IMG_4196

 

IMG_4198

 

 Asamblare : cu un paharel de sticla (d=4,5 cm) am decupat cerculete din fiecare blat . Am decupat si din blat rece si din blat cald si e ok oricum.

IMG_4193

IMG_4195

 

Crema o impartim in 2 . Jumatate o asezam pe fiecare cerculet maro. Asezam cerculetul alb peste crema.

IMG_4200

IMG_4201

 

Cu jumatatea din crema ramasa, ungem marginile butoiaselor (e mai usor cu un cutit ). Aici intervine munca cea mai grea ….rabdare, rabdare si iarasi rabdare… Apoi le tavalim prin nuca de cocos.

IMG_4202

 

IMG_4213

Glazura de ciocolata : pe foc mic, asezam o craticioara, in care punem ingredientele; omogenizam si cu ajutorul unei lingurite sau a unui cutit intindem glazura peste „caciulile rusesti”  🙂

IMG_4216

 

Mi-au iesit 35 „caciuli rusesti ” plus ce se vede in poza de mai jos.

IMG_4211

O reteta destul de migaloasa, dar foarte foarte buna!  🙂

IMG_4229

 

IMG_4258

 

IMG_4271

 

Spor la incercat reteta ! 🙂

Sursa mea : http://www.haisagatim.ro/2011/12/prajitura-caciuli-rusesti.html

 

1 Comentariu

  1. Adina

    Uite un desert deosebit !:)
    Imi place maxim.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...