Prajitura Bounty Bars
IMG_9806Blat :
125 g unt
100 g zahar
3 oua
3 lg lapte
200 g faina
2 lg cacao
1 lgt cu varf praf de copt
Crema :
300 ml lapte
3 lg rase gris
100 g unt
100 g zahar
100 g cocos
 
Sirop :
3 lg zahar
100 ml lapte
 
Glazura :
200 g ciocolata
50 g unt
4 lg lapte
 
Mod de preparare :
Blat : mixam spuma untul moale de la temperatura camerei impreuna cu zaharul, adaugam apoi treptat ouale si laptele alternand cu faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Omogenizam si intindem compozitia intr-o tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se coace.
 
IMG_9761
IMG_9762
IMG_9764
IMG_9765
IMG_9766
Sirop : caramelizam cele 3 linguri de zahar, apoi stingem cu laptele si lasam pe foc cateva minute pana se topeste zaharul . Lasam siropul sa se raceasca, apoi cu el insiropam blatul.
 
IMG_9767
Crema : intr-o craticioara, punem laptele, zaharul, untul si gris-ul, pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam nuca de cocos. Turnam crema fierbinte peste blatul insiropat.
 
IMG_9769
Glazura : toate ingredientele le punem intr-o craticioara pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza .
 
IMG_9770
Aceasta o intindem peste crema si dam prajitura la frigider petru 3 ore.
 
IMG_9839
IMG_9794
IMG_9806
IMG_9829
O minunatie de prajitura ! 🙂
Pofta buna
 
Sursa : http://www.laurasava.ro/2011/01/16/prajitura-bounty-bars/

2 Comentarii

  1. Dana

    Arată foarte bine! Și gustă la fel de bine cred!
    Siropul innmoaie blatul tare?

    Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura Bounty - […] Sursa de inspiratie. […]
  2. Prajitura Bounty - […] Sursa de inspiratie […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
807
1431
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest