Prajitura Bounty Bars
IMG_9806Blat :
125 g unt
100 g zahar
3 oua
3 lg lapte
200 g faina
2 lg cacao
1 lgt cu varf praf de copt
Crema :
300 ml lapte
3 lg rase gris
100 g unt
100 g zahar
100 g cocos
 
Sirop :
3 lg zahar
100 ml lapte
 
Glazura :
200 g ciocolata
50 g unt
4 lg lapte
 
Mod de preparare :
Blat : mixam spuma untul moale de la temperatura camerei impreuna cu zaharul, adaugam apoi treptat ouale si laptele alternand cu faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Omogenizam si intindem compozitia intr-o tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se coace.
 
IMG_9761
IMG_9762
IMG_9764
IMG_9765
IMG_9766
Sirop : caramelizam cele 3 linguri de zahar, apoi stingem cu laptele si lasam pe foc cateva minute pana se topeste zaharul . Lasam siropul sa se raceasca, apoi cu el insiropam blatul.
 
IMG_9767
Crema : intr-o craticioara, punem laptele, zaharul, untul si gris-ul, pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam nuca de cocos. Turnam crema fierbinte peste blatul insiropat.
 
IMG_9769
Glazura : toate ingredientele le punem intr-o craticioara pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza .
 
IMG_9770
Aceasta o intindem peste crema si dam prajitura la frigider petru 3 ore.
 
IMG_9839
IMG_9794
IMG_9806
IMG_9829
O minunatie de prajitura ! 🙂
Pofta buna
 
Sursa : http://www.laurasava.ro/2011/01/16/prajitura-bounty-bars/

2 Comentarii

  1. Dana

    Arată foarte bine! Și gustă la fel de bine cred!
    Siropul innmoaie blatul tare?

    Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura Bounty - […] Sursa de inspiratie. […]
  2. Prajitura Bounty - […] Sursa de inspiratie […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...