Prajitura Boema

Prajitura Boema

Prajitura Boema

 

Blat cacao :

6 oua mici

6 lg zahar

5 lg apa rece

1 varf cutit bicarbonat de sodiu

1 praf de sare

1 lgt rasa praf de copt

4 lg cu varf faina

1 lg cu varf cacao

 

Crema vanilie :

3 galbenusuri

80 g zahar pudra

1 lg cu varf amidon porumb sau faina

semintele de la 1 pastaie de vanilie (sau 1 plic zahar vanilat bourbon, extract de vanilie…)

250 ml lapte

100 g unt ( 80% )

 

Crema ciocolata :

3 oua

80 g zahar

100 g ciocolata neagra sau cu lapte

100 g unt ( 80% )

 

Glazura :

200 ml frisca lichida (sau 250 ml smantana pentru frisca + 2 lg zahar pudra )

ciocolata rasa sau decoratiuni de ciocolata

sau

150 g ciocolata

2 lg unt

3 lg lapte

 

Mod de preparare Prajitura Boema :

Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi apa treptat, lingura cu lingura, mixand mai departe, bicarbonatul nestins, apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile pe rand, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao cernute. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Compozitia o coacem in tava (25*35 cm sau 20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25 minute. Eu am copt prajitura in tava cu dim 25*35 cm. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 2.

DSC_0586 DSC_0587 DSC_0598

 Crema vanilie : galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pudra, apoi cu faina, laptele adaugat treptat. Punem craticioara pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa crema. Luam de pe foc si adaugam vanilia. Acoperim cu folie alimentara si lasama sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate 1 lingura din crema racita.

DSC_0590 DSC_0591 DSC_0592

DSC_0594

 Crema ciocolata : ouale intregi, zaharul si ciocolata rupta bucatele le punem intr-o cratita de inox cu fund dublu, pe foc mic, amestecand pana se ingroasa putin sau pe baie de aburi. Luam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi adaugam peste el cate 1 lingura din crema rece de ciocolata.

DSC_0593 DSC_0596 DSC_0597

   Asamblare : 1/2 blat cacao-crema vanilie-1/2 blat cacao-crema ciocolata-frisca (eu am pus 250 ml dar e suficienta doar 200 ml)-decoratiuni ciocolata.

DSC_0599

Prajitura Boema

Lasam prajitura la frigider pentru circa 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte ( sters de apa).

Prajitura Boema

Prajitura Boema

 

Fooarte buna !! Spor la prajiturit !!  🙂

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura Boema

 

Alte retete cu ciocolata :

Prajitura cu ciocolata, pere si amaretti

Lava cake (Vulcan de ciocolata)

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Adina

    Buna Mirela.Am facut aceasta prajitura-delicioasa (intr-un cuvant)….multumesc pentru inca o reteta rafinata….o seara faina

    Răspuns
    • miremirc

      mersi 🙂 la fel iti doresc !

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6