Prajitura bezea cu gem

Prajitura bezea cu gem

Prajitura bezea cu gem

 

Aluat :

450 g faina

300 g unt

100 g zahar

3 galbenusuri

1 lg rom

1 lgt bicarbonat (sau praf de copt)

2 lg cacao

 

1 borcan gem de caise

 

Bezea cu gem :

3 albusuri

250 g zahar

3 lg gem de caise

 

Glazura :

100 g ciocolata cu lapte

2 lg lapte

2 lg unt moale

 

Mod de preparare Prajitura bezea cu gem :

   Aluat : framantam un aluat din faina, zahar, unt, rom, bicarbonat (sau praf de copt) si galbenusuri. Impartim aluatul in 2. O parte o intindem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt; ungem cu gem de caise. A doua jumatate de aluat o amestecam cu cele 2 lg cacao, o intindem cu sucitorul intre 2 folii alimentare, apoi cu grija o rasturnam peste gemul din tava. Intepam cu furculita din loc in loc si coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute.

 Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi cu o lingura incorporam gemul de caise. Intindem bezeaua cu gem peste prajitura scoasa din cuptor, apoi o mai lasam in cuptor circa 10-15 min pana se coace bezeaua. Stingem aragazul si lasam prajitura sa se raceasca.

Glazura : cele 3 ingrediente le punem intr-o craticioara, pe foc mediu pana se omogenizeaza, apoi intindem peste bezeau rece.

Prajitura bezea cu gem

Prajitura bezea cu gem

 

O prajitura absolut delicioasa !

Spor la prajiturit !! 🙂

Sursa : caietul cu retete vechi al mamei.

 

Alte retete cu aluat fraged :

Prajitura cu branza de vaci si bezea

Prajitura grilaj cu mere si budinca de vanilie

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...