Prajitura bezea cu gem
Aluat :
450 g faina
300 g unt
100 g zahar
3 galbenusuri
1 lg rom
1 lgt bicarbonat (sau praf de copt)
2 lg cacao
1 borcan gem de caise
Bezea cu gem :
3 albusuri
250 g zahar
3 lg gem de caise
Glazura :
100 g ciocolata cu lapte
2 lg lapte
2 lg unt moale
Mod de preparare Prajitura bezea cu gem :
Aluat : framantam un aluat din faina, zahar, unt, rom, bicarbonat (sau praf de copt) si galbenusuri. Impartim aluatul in 2. O parte o intindem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt; ungem cu gem de caise. A doua jumatate de aluat o amestecam cu cele 2 lg cacao, o intindem cu sucitorul intre 2 folii alimentare, apoi cu grija o rasturnam peste gemul din tava. Intepam cu furculita din loc in loc si coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute.
Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi cu o lingura incorporam gemul de caise. Intindem bezeaua cu gem peste prajitura scoasa din cuptor, apoi o mai lasam in cuptor circa 10-15 min pana se coace bezeaua. Stingem aragazul si lasam prajitura sa se raceasca.
Glazura : cele 3 ingrediente le punem intr-o craticioara, pe foc mediu pana se omogenizeaza, apoi intindem peste bezeau rece.
O prajitura absolut delicioasa !
Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa : caietul cu retete vechi al mamei.
Alte retete cu aluat fraged :
0 Comentarii