Prajitura bezea cu gem

Prajitura bezea cu gem

Prajitura bezea cu gem

 

Aluat :

450 g faina

300 g unt

100 g zahar

3 galbenusuri

1 lg rom

1 lgt bicarbonat (sau praf de copt)

2 lg cacao

 

1 borcan gem de caise

 

Bezea cu gem :

3 albusuri

250 g zahar

3 lg gem de caise

 

Glazura :

100 g ciocolata cu lapte

2 lg lapte

2 lg unt moale

 

Mod de preparare Prajitura bezea cu gem :

   Aluat : framantam un aluat din faina, zahar, unt, rom, bicarbonat (sau praf de copt) si galbenusuri. Impartim aluatul in 2. O parte o intindem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt; ungem cu gem de caise. A doua jumatate de aluat o amestecam cu cele 2 lg cacao, o intindem cu sucitorul intre 2 folii alimentare, apoi cu grija o rasturnam peste gemul din tava. Intepam cu furculita din loc in loc si coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute.

 Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi cu o lingura incorporam gemul de caise. Intindem bezeaua cu gem peste prajitura scoasa din cuptor, apoi o mai lasam in cuptor circa 10-15 min pana se coace bezeaua. Stingem aragazul si lasam prajitura sa se raceasca.

Glazura : cele 3 ingrediente le punem intr-o craticioara, pe foc mediu pana se omogenizeaza, apoi intindem peste bezeau rece.

Prajitura bezea cu gem

Prajitura bezea cu gem

 

O prajitura absolut delicioasa !

Spor la prajiturit !! 🙂

Sursa : caietul cu retete vechi al mamei.

 

Alte retete cu aluat fraged :

Prajitura cu branza de vaci si bezea

Prajitura grilaj cu mere si budinca de vanilie

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6