Prajitura betivul Izidor

Prajitura betivul Izidor

Prajitura betivul Izidor

Blat cacao :

150 g zahar pudra

150 g unt

4 oua

100 g faina

2 lg cacao

3 g praf de copt

 

2-3 lg gem de caise

 

Umplutura nuci :

250 g nuci macinate

2 lg zahar pudra

100 ml rom

100 ml lapte rece

 

Crema :

3 oua

200 g zahar

200 g unt

 

Glazura :

150 g ciocolata

80 g unt

 

Mod de preparare Prajitura betivul Izidor :

Blat cacao : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile , pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, iar la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare. Compozitia o intindem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 20 minute.

Umplutura : amestecam toate ingredientele si lasam deoparte.

Crema : ouale le amestecam cu zaharul , apoi le punem pe baie de aburi pana se ingroasa de consistenta unei smantani. Acoperim cu folie alimentara. Crema rece este mai groasa. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din crema racita.

Glazura : ciocolata bucatele cu untul le punem intr-o cratita de inox cu fund dublu, pe foc mic, pana se topesc si se omogenizeaza. Lasam glazura sa se racoreasca apoi o putem folosi.

Asamblare : blat-gem de caise-umplutura nuci-crema-glazura.

Prajitura o dam la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura betivul Izidor

Prajitura betivul Izidor

Prajitura betivul Izidor

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

Alte retete cu nuci si rom :

Prajitura cu crema de nuci si rom

Braduti cu rom si visine

Prajitura cu nuci si piscoturi

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Manuela

    Oare s-ar putea inlocui cu ceva romul? Nu folosesc

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4