Prajitura betivul Izidor

Prajitura betivul Izidor

Prajitura betivul Izidor

Blat cacao :

150 g zahar pudra

150 g unt

4 oua

100 g faina

2 lg cacao

3 g praf de copt

 

2-3 lg gem de caise

 

Umplutura nuci :

250 g nuci macinate

2 lg zahar pudra

100 ml rom

100 ml lapte rece

 

Crema :

3 oua

200 g zahar

200 g unt

 

Glazura :

150 g ciocolata

80 g unt

 

Mod de preparare Prajitura betivul Izidor :

Blat cacao : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile , pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, iar la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare. Compozitia o intindem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 20 minute.

Umplutura : amestecam toate ingredientele si lasam deoparte.

Crema : ouale le amestecam cu zaharul , apoi le punem pe baie de aburi pana se ingroasa de consistenta unei smantani. Acoperim cu folie alimentara. Crema rece este mai groasa. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din crema racita.

Glazura : ciocolata bucatele cu untul le punem intr-o cratita de inox cu fund dublu, pe foc mic, pana se topesc si se omogenizeaza. Lasam glazura sa se racoreasca apoi o putem folosi.

Asamblare : blat-gem de caise-umplutura nuci-crema-glazura.

Prajitura o dam la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura betivul Izidor

Prajitura betivul Izidor

Prajitura betivul Izidor

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

Alte retete cu nuci si rom :

Prajitura cu crema de nuci si rom

Braduti cu rom si visine

Prajitura cu nuci si piscoturi

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Manuela

    Oare s-ar putea inlocui cu ceva romul? Nu folosesc

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6