Prajitura betivul Izidor
Blat cacao :
150 g zahar pudra
150 g unt
4 oua
100 g faina
2 lg cacao
3 g praf de copt
2-3 lg gem de caise
Umplutura nuci :
250 g nuci macinate
2 lg zahar pudra
100 ml rom
100 ml lapte rece
Crema :
3 oua
200 g zahar
200 g unt
Glazura :
150 g ciocolata
80 g unt
Mod de preparare Prajitura betivul Izidor :
Blat cacao : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile , pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, iar la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare. Compozitia o intindem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 20 minute.
Umplutura : amestecam toate ingredientele si lasam deoparte.
Crema : ouale le amestecam cu zaharul , apoi le punem pe baie de aburi pana se ingroasa de consistenta unei smantani. Acoperim cu folie alimentara. Crema rece este mai groasa. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din crema racita.
Glazura : ciocolata bucatele cu untul le punem intr-o cratita de inox cu fund dublu, pe foc mic, pana se topesc si se omogenizeaza. Lasam glazura sa se racoreasca apoi o putem folosi.
Asamblare : blat-gem de caise-umplutura nuci-crema-glazura.
Prajitura o dam la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu nuci si rom :
Prajitura cu crema de nuci si rom
Braduti cu rom si visine
Prajitura cu nuci si piscoturi
Oare s-ar putea inlocui cu ceva romul? Nu folosesc
cu lapte .