Prajitura betivul Izidor

Blat cacao :

150 g zahar pudra

150 g unt

4 oua

100 g faina

2 lg cacao

3 g praf de copt

2-3 lg gem de caise

Umplutura nuci :

250 g nuci macinate

2 lg zahar pudra

100 ml rom

100 ml lapte rece

Crema :

3 oua

200 g zahar

200 g unt

Glazura :

150 g ciocolata

80 g unt

Mod de preparare :

Blat cacao : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile , pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, iar la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare. Compozitia o intindem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 20 minute.

Umplutura : amestecam toate ingredientele si lasam deoparte.

Crema : ouale le amestecam cu zaharul , apoi le punem pe baie de aburi pana se ingroasa de consistenta unei smantani. Acoperim cu folie alimentara. Crema rece este mai groasa. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din crema racita.

Glazura : ciocolata bucatele cu untul le punem intr-o cratita de inox cu fund dublu, pe foc mic, pana se topesc si se omogenizeaza. Lasam glazura sa se racoreasca apoi o putem folosi.

Asamblare : blat-gem de caise-umplutura nuci-crema-glazura.

Prajitura o dam la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

2 Comentarii

  1. Manuela

    Oare s-ar putea inlocui cu ceva romul? Nu folosesc

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...