Prajitura aromata cu cafea

Aluat :
4 oua
200 g zahar
150 g unt
100 ml lapte
2 lg cafea solubila (ness)
350 g faina
50 g cacao
1 plic praf de copt

Citeste mai mult … >>>

Umplutura :
200 g branza dulce
100 g zahar
1 lg faina
2 oua
1 lg esenta de vanilie

Mod de preparare :
Aluat : mixam galbenusurile spuma cu zaharul, pana se topeste tot zaharul, adaugam apoi untul moale de la temperatura camerei, laptele amestecat cu ness-ul, si faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare si le adaugam peste crema de cacao. Amestecam cu o lingura, cu miscari de jos in sus.

2/3 din aluat il intindem intr-o forma dreptunghiulara ( 22*30 cm ) si dam la cuptor pentru 10 minute.

 Umplutura : mixam spuma ouale cu zaharul, branza de vaci, adaugam faina, si esenta de vanilie. Aceasta crema o punem cu lingura peste prajitura scoasa din cuptor, iar peste crema , tot cu lingura asezam gramajoare din restul de aluat ramas.

Dam din nou la cuptor pentru 20-30 minute (verificam cu scobitoarea : daca scobitoarea iese curata din aluat , inseamna ca prajitura este coapta) .

Lasajm prajitura in tava sa se raceasca, apoi o putem taia si servi.

O prajitura aromata si absolut delicioasa ! 🙂 Pofta buna !

7 Comentarii

  1. Any

    Imi place mult cum arata si cred ca-i si foarte buna la gust. Imi plac prajiturile cu branza.
    Dar zi-mi te rog, branza se adauga la restul ingredientelor pentru umplutura, nu? In reteta nu ai scris.

    Răspuns
  2. raluca balogh

    superba si asta am s-o fac

    Răspuns
  3. Haplea

    Delicioasa trebuie sa fie!!!!

    Răspuns
  4. mirela

    sigur este pe gustul meu!!!pupp!!

    Răspuns
  5. Licuta Marin

    Mmm, tare apetisanta!!!Combinatia este perfecta!Pupici!

    Răspuns
  6. monica dan

    ce buna trebuie sa fie !!!trebuie incercata 😉

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...