Prajitura Arlechin

DSC_1044

Foi :

420 g faina

280 g unt (65%)

140 g zahar

1 lg rom

1 plic praf de copt

4 galbenusuri

3 lg smantana

 

1 borcam mare de gem de caise

 

Glazura :

2 galbenusuri

75 g zahar pudra

 

Decor :

decoratiuni colorate

 

 Mod de preparare :

Cernem faina intr-un castron impreuna cu praful de copt, adaugam untul rece ras mare; framantam cu varfurile degetelor pana obtinem un aluat sfarimicios, apoi adaugam zaharul, rom-ul, galbenusurile si smantana. Dam aluatul la congelator circa 15-20 minute, apoi il scoatem si il framantam putin; daca mai trebuie mai adaugam putina faina cat sa formam un aluat nelipicios. Impartim aluatul in 4 , intindem pe foaia de copt cate o foaie (25*35 cm) pe care apoi o asezam intr-o tava mare si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10-15 minute.

DSC_0983 DSC_0984 DSC_0986

DSC_0988

Scoatem din cuptor foile cu tot cu hartia de copt, le lasam sa se raceasca.

Umplem foile cu gem de caise.

DSC_0990

Glazura : mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana se topeste zaharul (circa 15 minute).

Glazura o intindem peste prajitura, apoi presaram decoratiuni colorate, apoi o lasam cateva ore sa se usuce glazura, dupa care o feliem cu cutitul. Se taie foarte usor.

DSC_0991 DSC_0999

DSC_1039

DSC_1048

DSC_0996

DSC_1044

DSC_1080

O prajitura fina, delicioasa si aspectuoasa  🙂

Sursa mea : tusa Jeni din Sb 🙂

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...