Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

 

Foi :

420 g faina

280 g unt (65%)

140 g zahar

1 lg rom

1 plic praf de copt

4 galbenusuri

3 lg smantana

 

1 borcam mare de gem de caise

 

Glazura :

2 galbenusuri

75 g zahar pudra

 

Decor :

decoratiuni colorate

 

 Mod de preparare Prajitura Arlechin :

Cernem faina intr-un castron impreuna cu praful de copt, adaugam untul rece ras mare; framantam cu varfurile degetelor pana obtinem un aluat sfarimicios, apoi adaugam zaharul, rom-ul, galbenusurile si smantana. Dam aluatul la congelator circa 15-20 minute, apoi il scoatem si il framantam putin; daca mai trebuie mai adaugam putina faina cat sa formam un aluat nelipicios. Impartim aluatul in 4 , intindem pe foaia de copt cate o foaie (25*35 cm) pe care apoi o asezam intr-o tava mare si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10-15 minute.

DSC_0983 DSC_0984 DSC_0986

DSC_0988

Scoatem din cuptor foile cu tot cu hartia de copt, le lasam sa se raceasca.

Umplem foile cu gem de caise.

DSC_0990

Glazura : mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana se topeste zaharul (circa 15 minute).

Glazura o intindem peste prajitura, apoi presaram decoratiuni colorate, apoi o lasam cateva ore sa se usuce glazura, dupa care o feliem cu cutitul. Se taie foarte usor.

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

 

O prajitura fina, delicioasa si aspectuoasa  🙂

Sursa mea : tusa Jeni din Sb 🙂

 

Alte retete cu foi :

Prajitura Carpati

Prajitura inghetata

Prajitura Televizor (Budapesta)

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...