Prajitura Arlechin
Foi :
420 g faina
280 g unt (65%)
140 g zahar
1 lg rom
1 plic praf de copt
4 galbenusuri
3 lg smantana
1 borcam mare de gem de caise
Glazura :
2 galbenusuri
75 g zahar pudra
Decor :
decoratiuni colorate
Mod de preparare Prajitura Arlechin :
Cernem faina intr-un castron impreuna cu praful de copt, adaugam untul rece ras mare; framantam cu varfurile degetelor pana obtinem un aluat sfarimicios, apoi adaugam zaharul, rom-ul, galbenusurile si smantana. Dam aluatul la congelator circa 15-20 minute, apoi il scoatem si il framantam putin; daca mai trebuie mai adaugam putina faina cat sa formam un aluat nelipicios. Impartim aluatul in 4 , intindem pe foaia de copt cate o foaie (25*35 cm) pe care apoi o asezam intr-o tava mare si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10-15 minute.
Scoatem din cuptor foile cu tot cu hartia de copt, le lasam sa se raceasca.
Umplem foile cu gem de caise.
Glazura : mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana se topeste zaharul (circa 15 minute).
Glazura o intindem peste prajitura, apoi presaram decoratiuni colorate, apoi o lasam cateva ore sa se usuce glazura, dupa care o feliem cu cutitul. Se taie foarte usor.
O prajitura fina, delicioasa si aspectuoasa 🙂
Sursa mea : tusa Jeni din Sb 🙂
Alte retete cu foi :
0 Comentarii