Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

 

Foi :

420 g faina

280 g unt (65%)

140 g zahar

1 lg rom

1 plic praf de copt

4 galbenusuri

3 lg smantana

 

1 borcam mare de gem de caise

 

Glazura :

2 galbenusuri

75 g zahar pudra

 

Decor :

decoratiuni colorate

 

 Mod de preparare Prajitura Arlechin :

Cernem faina intr-un castron impreuna cu praful de copt, adaugam untul rece ras mare; framantam cu varfurile degetelor pana obtinem un aluat sfarimicios, apoi adaugam zaharul, rom-ul, galbenusurile si smantana. Dam aluatul la congelator circa 15-20 minute, apoi il scoatem si il framantam putin; daca mai trebuie mai adaugam putina faina cat sa formam un aluat nelipicios. Impartim aluatul in 4 , intindem pe foaia de copt cate o foaie (25*35 cm) pe care apoi o asezam intr-o tava mare si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10-15 minute.

DSC_0983 DSC_0984 DSC_0986

DSC_0988

Scoatem din cuptor foile cu tot cu hartia de copt, le lasam sa se raceasca.

Umplem foile cu gem de caise.

DSC_0990

Glazura : mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana se topeste zaharul (circa 15 minute).

Glazura o intindem peste prajitura, apoi presaram decoratiuni colorate, apoi o lasam cateva ore sa se usuce glazura, dupa care o feliem cu cutitul. Se taie foarte usor.

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

 

O prajitura fina, delicioasa si aspectuoasa  🙂

Sursa mea : tusa Jeni din Sb 🙂

 

Alte retete cu foi :

Prajitura Carpati

Prajitura inghetata

Prajitura Televizor (Budapesta)

 

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7