Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

 

Foi :

420 g faina

280 g unt (65%)

140 g zahar

1 lg rom

1 plic praf de copt

4 galbenusuri

3 lg smantana

 

1 borcam mare de gem de caise

 

Glazura :

2 galbenusuri

75 g zahar pudra

 

Decor :

decoratiuni colorate

 

 Mod de preparare Prajitura Arlechin :

Cernem faina intr-un castron impreuna cu praful de copt, adaugam untul rece ras mare; framantam cu varfurile degetelor pana obtinem un aluat sfarimicios, apoi adaugam zaharul, rom-ul, galbenusurile si smantana. Dam aluatul la congelator circa 15-20 minute, apoi il scoatem si il framantam putin; daca mai trebuie mai adaugam putina faina cat sa formam un aluat nelipicios. Impartim aluatul in 4 , intindem pe foaia de copt cate o foaie (25*35 cm) pe care apoi o asezam intr-o tava mare si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10-15 minute.

DSC_0983 DSC_0984 DSC_0986

DSC_0988

Scoatem din cuptor foile cu tot cu hartia de copt, le lasam sa se raceasca.

Umplem foile cu gem de caise.

DSC_0990

Glazura : mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana se topeste zaharul (circa 15 minute).

Glazura o intindem peste prajitura, apoi presaram decoratiuni colorate, apoi o lasam cateva ore sa se usuce glazura, dupa care o feliem cu cutitul. Se taie foarte usor.

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

 

O prajitura fina, delicioasa si aspectuoasa  🙂

Sursa mea : tusa Jeni din Sb 🙂

 

Alte retete cu foi :

Prajitura Carpati

Prajitura inghetata

Prajitura Televizor (Budapesta)

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4