Prajitura Alcazar
Foi :
9 albusuri
un praf de sare
9 lg zahar
18 lg nuci macinate
esenta de vanilie
Crema :
9 galbenusuri
9 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat
4 lg lapte
300 g unt
zeama de la 1/2 lamaie
3 lg cacao
Glazura:
150 g ciocolata
50 g unt
4 lg lapte
Mod de preparare Prajitura Alcazar :
Foi : mpartim cantitatile in 3 si coacem 3 foi astfel : mixam spuma 3 albusuri cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua devine tare, apoi nucile macinate si esenta de vanilie (amestecam cu o lingura, pentru a nu se lasa bezeaua). Repetam de inca 2 ori. Coacem foile in cuptorul preincalzit (10 min la 180 grade Celsius) in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt.
Lasam foile sa se raceasca, apoi trecem cu un cutit cu lama lunga pe sub ele si le dezlipim de foaia de copt.
Crema : mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi laptele si punem crema pe baie de aburi pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca. Untul (eu am respectat reteta, dar mi se pare cam mult 400 g) de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate 1 lg din crema racita. La final adaugam putin cate putin din zeama de lamaie. Impartim crema in 2 : o parte o amestecam cu zeama de lamaie, iar in cealalta jumatate adaugam 3 lg de cacao.
Glazura : punem ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic si amestecam cu un tel pentru omogenizare.
Asamblare : foaie-crema galbena-foaie-crema cu cacao-glazura .
Spor la pregatit reteta ! 🙂
Sursa : http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/alcazar-6825/#
Please follow and like us:
0 Comentarii
Confirmări/Notificări