Prajitura alba cu mascarpone

DSC_0060

Blat :

5 oua

5 lg zahar

2.5 lg ulei

2.5 lg cocos

5 lg faina

1 fiola esenta de vanilie

1 lgt rasa praf de copt

 

Crema :

1 lgt gelatina+4 lgt apa rece

100 g ciocolata alba

250 g mascarpone

400 g smantana pentru frisca

2 lg zahar pudra

 

Decor :

ciocolata alba tocata

 

Mod de preparare :

 Blat : intr-un castron mixam spuma galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza. Albusurile le mixam spuma separat, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Peste adaugam galbenusurile de mai sus, amestecand cu o lingura, apoi faina amestecata cu praful de copt si cocosul. Compozitia o coacem in tava (20*30 cm ) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul cu scobitoarea.

DSC_0006 DSC_0009

Lasam blatul sa se raceasca, apoi scoatem hartia si taiem in 2, pe orizontala.

   Crema : hidratam gelatina in apa rece circa 5 minute. Intr-o cratita de inox cu fund dublu punem 200 ml smantana pentru frisca. O tinem pe foc pana incepe sa fiarba. Luam deoparte si adaugam ciocolata alba rupta bucatele. Amestecam bine pentru omogenizare, apoi adaugam gelatina hidratata de mai sus. Lasam crema sa se raceasca, apoi peste ea adaugam mascarponele si mixam circa 1 minut pana cand crema prinde putina consistenta. La final incorporam smantana pentru frisca mixata spuma peste care am adaugat zaharul pudra. Prajitura se poate face si cu 500 g mascarpone in loc de 250 g mascarpone si 200 ml smantana pentru frisca.

DSC_0010 DSC_0011

Crema o impartim in 2 si ungem cu ea ambele blaturi. Deasupra punem ciocolata alba tocata. Punem prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa .

DSC_0016

DSC_0024

DSC_0060

 

DSC_0074

DSC_0067

 

Foarte buna !! Spor la prajiturit !!! 🙂

 

Sursa : http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-ciocolata-alba-si-mascarpone/

2 Comentarii

  1. Alina

    Recent am mancat o prajitura similara(atat la aspect, cat si la gust, desi nici nu mai stiu exact ce avea in compozitie) intr-o cofetarie. Spre mirarea mea, am vazut-o si aici si parca simteam gustul ei in timp ce citeam continutul articolului. Cum tentatia e mare, voi pastra reteta la bookmarks.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...