Prajitura Alba ca Zapada

3 Foi : 
500 g faina
3 oua
100 g zahar pudra
6 lg ulei
3 lg lapte
1 lgt praf de copt
un varf de cutit sare

Crema :
500 ml lapte
4 lg faina
150 g zahar pudra
1 lamaie
250 g unt

Glazura :
3 lg zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat

Mod de pregatire :

Ptr. foi :
  Intr-un bol mixam ouale cu zaharul pudra, apoi adaugam uleiul si laptele; in aceasta compozitie turnam pe rand si mixam cam 400 g faina amestecata cu praful de copt si sarea; framantam cu mana si mai adaugam faina pana ce obtinem un aluat ce se desprinde de pe maini .
Din acest aluat formam 3 bulgarasi, pe care ii intindem cu  sucitorul pe masa presarata cu faina. Coacem cele 3 foi pe rand pe fundul unei tavi, unse cu ulei si tapetata cu hartie de copt, de dimensiunea tavii de la aragaz.(33*50 cm) sau daca aveti tava mai mica se pot coace 4 foi (27*34).Fiecare foaie se coace cam 7 minute, dar trebuie verificat pentru ca se ard foarte usor; foile sunt coapte cand devin aurii.

Ptr.crema :
Intr-o cratita punem pe foc laptele cu faina si amestecam pana se ingroasa ca sa nu se prinda de cratita; dupa ce s-a ingrosat ( are consistenta laptelui batut ) mai lasam inca 5 minute pe foc si dam deoparte sa se raceasca .
(ca sa nu se formeze cocoloase, in faina turnam pe rand putin cate putin din lapte si amestecam bine ).
Margarina la temperatura camerei o mixam spuma cu zaharul pudra si o amestecam cu compoztita racita de mai sus; dam pe razatoarea mica jumate din coaja de la lamaie si o adaugam la crema obtinuta; stoarcem lamaia si sucul il adaugam la crema, amestecand sa se omogenizeze

Ptr.asamblare :
Foaie-crema-foaie-crema-zahar pudra amestecat cu zahar vanilat ( presarat cu strecuratoarea de inox ).

Foile la inceput sunt tari, dar a doua zi se inmoaie si sunt perfecte de taiat si de servit 🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
523
2519
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest